Kuncs oficiāli apstiprināts Turcijas izlases galvenā trenera amatā

CopyDraugiem X Whatsapp
Štefans Kuncs
Štefans Kuncs Foto: Reuters/ScanPix

Vācu futbola treneris Štefans Kuncs apstiprināts par Turcijas valstsvienības galveno treneri, paziņoja Turcijas Futbola federācija (TFF).

Līgums ar 58 gadus veco treneri noslēgts uz trīs gadiem.

"TFF izpildkomiteja ir nonākusi pie pārrunu beigām un dos iespēju Štefanam Kuncam sākt darbu izlases galvenā trenera amatā," teikts paziņojumā. "Mēs ceram, ka šis lēmums būs labvēlīgs Turcijas futbolam."

Turcijas izlases ģenerālmenedžeris Hamits Altintops ziņu aģentūrai DPA pastāstīja, ka Kuncs bija labākais kandidāts amatam. Vēl kā potenciālie kandidāti galvenā trenera darbam tika nosaukti arī vācietis Jirgens Klinsmans un ukrainis Andrijs Ševčenko.

Pirms darba ar Vācijas jaunatnes izlasēm Kuncs vadīja zemāko līgu komandas. Bijušais uzbrucējs Kuncs savulaik spēlēja Vācijas izlasē, bet klubu līmenī vienu no karjeras sezonām pavadīja Turcijā, pārstāvot Stambulas "Bešiktaš".

Vācijas izlases sastāvā Kuncs 1996.gadā tika kronēts par Eiropas čempionu. Viņa vadībā Vācijas U-21 izlase trīs Eiropas meistarsacīkstes pēc kārtas spēlēja finālā, 2017. un 2021.gadā iegūstot zelta medaļas.

Iepriekšējais Turcijas izlases treneris Šenols Ginešs pameta trenera amatu pēc zaudējuma Nīderlandei ar rezultātu 1:6 Pasaules kausa kvalifikācijā.

Turcijas izlase nav spējusi kvalificēties Pasaules kausa pamatturnīram kopš 2002.gada, kad negaidīti izcīnīja bronzas godalgas.

Turcijas valstsvienība Pasaules kausa kvalifikācijā ir vienā apakšgrupā kopā ar Latvijas izlasi un pašlaik ieņem trešo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Nīderlandes un Norvēģijas.

Kunca pirmā spēle, vadot Turcijas vienību, būs kvalifikācijas spēle pret Norvēģiju 8.oktobrī, kam sekos izbraukuma spēles pret Latvijas izlasi 11.oktobrī "Daugavas" stadionā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu