Video ⟩ Rihards Bukarts stāsta par izcilo sezonas sākumu, Hārtlija īsziņām un dzīvi Vladivostokā (244)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts šo sezonu aizvada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Vladivostokas "Admiral", pirmajās piecās čempionāta spēlēs sevi parādot no vislabākās puses. Vasaras izskaņā viņš Latvijas izlasei palīdzēja kvalificēties Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Portāla TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" kārtējā sērijā aicinājām Rihardu uz sarunu par viņa rezultatīvo sezonas ievadu KHL, kā arī pirmo pieredzi leģionāra statusā KHL.

"Šobrīd nevaru sūdzēties par pilsētu, mums ir labi apstākļi. Ir drusku grūtāk ceļošanas ziņā. Viņi zina, ka es māku gūt vārtus. Tādu spēlētāju viņi meklēja. Skaidrs, ka šis ir komandas sporta veids, jāsakrīt daudzām detaļām. Jābūt maiņas ķīmijai, visam jādarbojas kā Šveices pulkstentiņam. Esmu ļoti apmierināts ar komandas sezonas startu," izteicās Bukarts.

Latvietis šosezon aizvadījis tikai pirmās piecas čempionāta spēles, jo tad guva cirkšņa traumu. Tiesa, viņš joprojām ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm ir "Admiral" rezultatīvākais hokejists, kaut gan kolēģi jau aizvadījuši septiņus vai astoņus mačus.

Bukarts atklāja, ka ar Vladivostokas klubu bija vienojies jau pasaules čempionāta Rīgā laikā, taču līdz līguma parakstīšanai vēl bija jāpagaida. Jaunajam "Admiral" klubam bija jādzēš iepriekšējās organizācijas parādi.

Rihards Bukarts.
Rihards Bukarts. Foto: www.hcadmiral.ru

Vaicāts par šogad Rīgā aizvadīto pasaules čempionātu, Rihards pauda, ka atmosfēra komandā bija laba, taču traucēja tas, ka viss brīvais laiks bija jāpavada "burbulī". Tas neļāva izveidot īstenu komandas garu.

Arī galvenais treneris Bobs Hārtlijs šajā turnīrā neesot īsti bijis savā ādā, jo blakus nebija uzticamā palīga Žaka Klutjē.

"Tas viennozīmīgi bija milzīgs faktors. Lai cik tas liktos smieklīgi, tas mazais vīriņš, kurš ir ļoti labs cilvēks, māk nomierināt un atbrīvot Bobu. Hārtlijs ir uzvarējis visās līgās, bet ar Žako blakus viņš ir mierīgāks un nosvērtāks," sacīja hokejists.

Izrādās, ka pagājušās sezonas laikā Hārtlijs Rihardu Bukartu regulāri slavējis par viņa sniegumu Rīgas "Dinamo" rindās, bet izlasē tā pa īstam tomēr nav uzticējies.

Rihards Bukarts pasaules čempionātā.
Rihards Bukarts pasaules čempionātā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sarunas laikā ar Rihardu Bukartu arī runājām par spēlēšanu Harija Vītoliņa III vadībā, gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm, automašīnām Vladivostokā un savdabīgo dienas režīmu laika starpības dēļ.

Komentāri (244)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu