"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris: Merzļikins būs nozīmīga sastāvdaļa mūsu turpmāko gadu panākumos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens paudis gandarījumu par panākto ilgtermiņa vienošanos ar latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Līgums parakstīts uz piecām sezonām, bet tā kopējā vērtība ir 27 miljoni ASV dolāru. Kontrakts noslēgsies pēc 2026./2027. gada sezonas.

Tas nozīmē, ka Merzļikina alga būs 5,4 miljoni dolāru sezonā, kas viņu padara par 13. vislabāk atalgoto vārtsargu visā līgā.

"Vārtsargs ir tā pozīcija, kas apliecina mūsu spēku, un Merzļikins pēdējās divās sezonās ir bijis nozīmīga daļa no tās. Tāpēc esam ļoti gandarīti, ka viņš piekrita līguma pagarināšanai un varēs pārstāvēt komandu vēl vismaz sešus gadus," kluba mājas lapā citēts Kekeleinens.

Merzļikins NHL debitēja 2019. gadā, bet kopumā līdz šim karjerā pasaules spēcīgākajā līgā nospēlējis 61 maču. Visu līdzšinējo NHL karjeru viņš pārstāvējis tieši "Blue Jackets".

"Blue Jackets" Merzļikinu ar 76. numuru NHL draftā izraudzījās 2014. gadā. 

"Viņš ir atlētisks un ļoti mīl hokeju. Uzskatām, ka viņš būs nozīmīga sastāvdaļa mūsu turpmāko gadu panākumos," pauda Kekeleinens.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins laukumā devās 28 cīņās, kurās guva astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91,6% metienu.

Kopš viņa debijas Merzļikins NHL ir ceturtais atvairītajos metienos, sestais "sausajās" spēlēs un 11. vietā vidēji ielaistajās ripās starp vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz 50 mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu