Džošua pārstāvis: Viņš pret Usiku pasaulei pierādīs, cik labs ir

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonija Džošua un Oleksandra Usika cīņas rings.
Entonija Džošua un Oleksandra Usika cīņas rings. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas smagsvaru bokserim Entonijam Džoušuam sestdien gaidāmā cīņa pret ukraini Oleksandru Usiku būs, iespējams, smagākais duelis karjerā, paudis britu sportista promotieris Edijs Hērns.

Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā sestdien norisināsies Džošua un Usika cīņa. Džošua cīņā ar Usiku centīsies aizstāvēt Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

"Šī Entonijam būs, iespējams, smagākā cīņa karjerā, un es domāju, ka viņš pasaulei pierādīs, cik labs ir," sarunā ar ziņu aģentūru PA teica Hērns.

Boksera pārstāvis neslēpa, ka cīņa būs ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski smaga.

"Psiholoģiski šī cīņa viņu iztukšos, jo būs daudz jādomā. Būs daudz viltību no abiem bokseriem un atbildes reakcija būs cīņas atslēga. Nevaru sagaidīt, kad redzēšu, kā cīņa ritēs savu gaitu. Tā būs augstākā līmeņa smagsvaru cīņa. Usiku ir grūti nolauzt, viņš ir ciets rieksts. Entonijam būs viņu jāsalauž, jāboksē un, cerams, izdosies viņu nokautēt," stāstīja Hērns.

Tomēr sportista promotieris ir gandarīts par to, cik pārliecināts par sevi ir Džošua pirms dueļa, ko klātienē varētu vērot vairāk nekā 60 000 skatītāju.

"Neesmu redzējis viņu tik pārliecinātu, kas savā ziņā ir interesanti, zinot, ka tehniski tā viņam būs vissmagākā cīņa. Viņš apzinās, cik sarežģīts būs duelis. Viņš grib pierādīt, ka ir labākais smagsvars pasaulē," uzsvēra Hērns.

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar savu tautieti Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrejtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret amerikāni Deonteju Vailderu. Kā cīņas datums tika nozīmēts 24.jūlijs, taču Fjūrija nometnē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi duelis tika pārcelts.

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu