SOK prezidents Bahs uz Tokiju nevarēja līdzi ņemt pat savu sievu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2022. gada Pekinas Ziemas olimpiskās spēles, visticamāk, aizritēs līdzīgi kā Tokijas Vasaras olimpiskās spēles, proti, bez skatītājiem klātienē. 

Tokijas olimpiskajās spēlēs pagājušajā vasarā sportistiem, apkalpojošajam personālam, mediju pārstāvjiem - visiem stingri bija jāievēro Covid-19 protokols. 

Sacensības, kā arī atklāšanas un noslēguma ceremonijas aizritēja bez skatītājiem klātienē. Līdzīga situācija, visticamāk, būs arī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pastāv iespēja, ka ierobežojumi būs vēl stingrāki, nekā tie bija Japānas galvaspilsētā, kur olimpisko spēļu laikā bija izsludināts ārkārtas stāvoklis. 

Tukšas tribīnes visdrīzāk būs arī Pekinā. 

"To, vai līdzjutējiem būs iespēja apmeklēt Pekinas olimpiskās spēles, mēs uzzināsim oktobrī. Saprotu, ka situācija būs līdzīga, kāda tā bija Tokijā: līdzjutēju arēnās nebūs, viesu nebūs," tā aģentūrai "R-Sport" sacīja ilggadējais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels. 

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim. 

"SOK prezidents Tomass Bahs uz Tokiju līdzi nevarēja ņemt pat savu sievu," izteicās Fāzels. 

Ķīnā pret Covid-19 pilnu vakcinācijas kursu veikuši vairāk nekā 1 miljards cilvēku, kas ir vairāk nekā 70% no valsts iedzīvotāju skaita, vēsta "Bloomberg".

Gatavošanās Pekinas Olimpiādei rit pilnā sparā, sacensību objektu būvniecība tika pabeigta jau 2020. gada beigās, un visas ārpus sacensību vietas nodotas ekspluatācijā saskaņā ar grafiku.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu