"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris: Merzļikinam nav garantēta pamatvārtsarga vieta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jarmo Kekeleinens
Jarmo Kekeleinens Foto: Ekrānšāviņš no video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens mediju dienā izteicies, ka latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam netiek garantēta pamatvārtsaga vieta komandas vārtos.

Nesen Merzļikins uz pieciem gadiem pagarināja līgumu ar "Blue Jackets", noslēdzot vienošanos līdz 2026./2027. gada sezonas beigām. 

Līgums uz nākamo sezonu ir spēkā arī Merzļikina konkurentam Jonasam Korpisalo no Somijas. Abiem vārtsargiem gaidāma sīva konkurence par pirmā vārtsarga vietu. 

Kekeleinens pieļauj iespēju, ka pēc 2021./2022. gada sezonas, ja to lieliski aizvadīs Korpisalo, ar somu varētu tikt pagarināts līgums. 

Gatavojoties jaunajai sezonai, "Blue Jackets" aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, tostarp pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" un Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". 

"Vārtsargu spēles laiku noteiks sniegums uz ledus," komandas apskatnieks Džefs Svoboda citē Kekeleinena teikto. 

"Kāpēc ne?" atbildot uz jautājumu, vai pastāv iespēja, ka līgums tiek pagarināts arī ar Korpisalo, sacīja Kekeleinens. "Tā būtu lieliska problēma, kuru mums risināt."

"Elvis NHL aizvadījis divas labas sezonas. Viņš šeit ir guvis panākumus, īpaši jau savā debijas sezonā. Viņš nopelnīja šo kontraktu," neslēpa Kekeleinens.

Merzļikina alga būs 5,4 miljoni dolāru sezonā, kas viņu padara par 13. vislabāk atalgoto vārtsargu visā līgā.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins laukumā devās 28 cīņās, kurās guva astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91,6% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu