Girgensons pēc pirmajiem treniņiem atzīst, ka viņam patīk darboties centra uzbrucēja lomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Zemgum Girgensonam patīk spēlēt centra uzbrucēja pozīcijā, pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) treniņnometnes sākuma paziņoja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latvietis.

Pirmdienas treniņā Girgensons trenējās vienā maiņā ar Dreiku Kedzulu un Kailu Okposo, latvietim atgriežoties centra uzbrucēja pozīcijā.

"Man patīk spēlēt centra uzbrucēja pozīcijā. Nedaudz vairāk jāstrādā kā malās, tomēr man tas sagādā prieku," komentējot galvenā trenera Dona Granato lēmumu, sarunā ar medijiem teica Girgensons. "Uzreiz redzēju, ka treniņi ir citādāki. Puiši cīnās. Gribam būt viena no centīgākajām komandām."

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kuru Girgensons smagas traumas dēļ izlaida, ir izmaiņas ne tikai treneru korpusā, bet arī sastāvā.

"Joprojām ir sajūta, ka vienā brīdī uzskriešu virsū Risto vai Semijam [Rasmusam Ristolainenam vai Semam Reinhārtam]," teica Girgensons, tajā pat laikā uzsverot, ka ir priecīgas redzēt jaunas sejas.

"Sabres" joprojām nav atrisinājusi iepriekšējā sezonā samilzušās domstarpības ar vienu no komandas lielākajām zvaigznēm Džeku Aikelu. Amerikāņu uzbrucējs pagaidām nav izgājis fiziskās sagatavotības testus un viņam atņemts kapteiņa statuss.

"Viņš šobrīd ir sarežģītā situācijā. Ceru, ka viss nokārtosies tā, kā viņš to vēlas," teica latviešu hokejists.

Tāpat kā Girgensons, arī viņa ilggadējais komandas biedrs Okposo pauda gandarījumu par Latvijas hokejista atgriešanos.

"Viņu ar nevienu nevar salīdzināt. Nekādā gadījumā... Viņš ir viens no labākajiem komandas biedriem, ar ko esmu kopā spēlējis," atzīmēja Okposo.

Otrdien "Sabres" aizvadīs pirmssezonas pirmo pārbaudes spēli, spēkojoties pret vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets". Kopumā "Sabres" aizvadīs sešas pārbaudes cīņas, bet NHL regulāro čempionātu uzsāks 14.oktobrī mājās pret Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu