"Rīgas" hokejisti savā laukumā atzīst "Taifun" spēlētāju pārākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Rīga" hokejisti
"Rīga" hokejisti Foto: hkr.lv

"Rīgas" komanda ceturtdien piedzīvoja zaudējum Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mājas spēlē, otro reizi atzīstot Vladivostokas vienības "Taifun" pārākumu.

Rīdzinieki "Arēnā Rīga" zaudēja ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:2) un nerevanšējās par trešdien piedzīvoto neveiksmi 2:3.

Jau trešās minūtes sākumā "Rīgu" vadībā izvirzīja Klāvs Veinbergs, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 1:0. Divas minūtes vēlāk gan viesi izlīdzināja rezultātu.

Tāpat arī otrā perioda sākumā mājiniekiem padevās precīzs raidījums, pēc nospēlētam 39 sekundēm 2:1 panākot Denisam Vilmanam, kurš vairākumā vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un ievirzīja to mērķī. Piektajā minūtē pretinieki vēlreiz panāca neizšķirtu, bet 47 sekundes vēlāk Vilmans pretinieku aizsardzības zonā apveda vairākus "Taifun" hokejistus, tajā skaitā vārtsargu, un atguva "Rīgai" vadību.

Trešajā periodā viesi guva divus bezatbildes vārtus un nodrošināja sev uzvaru. Ja pirmajās 40 minūtēs "Rīgai" bija tikai divas soda minūtes, tad pēdējā trešdaļā mājinieki saņēma desmit soda minūtes.

Mēneša beigās "Rīga" aizvadīs divas izbraukuma spēles pret Maskavas "Dinamo" jauniešiem.

Ar desmit punktiem astoņās spēlēs "Rīga" Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Taifun" ar 12 punktiem astoņās cīņās ir trešā.

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pēc iepriekšējās MHL sezonas Latvijas komandā ir notikušas visai ievērojamas pārmaiņas. Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezušies galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri turpina strādāt Nikolajs Žurkovs. Komandas menedžera funkcijas turpina pildīt Juris Opuļskis.

Spēlētāju sastāvā no iepriekšējās sezonas pieteikumā ir palikuši 14 hokejisti, bet klāt nācis 21 jauns hokejists, līdz ar ko ir samazinājies komandas vidējais vecums. Pilnībā ir mainījusies vārtsargu līnija, bet arī aizsardzībā un uzbrukumā ir ievērojamas izmaiņas.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu konferencē, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu