Video ⟩ Usiks par cīņu pret Džošua: Sākumā tas būs kā šaha mačs (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē gaidāms viens no pēdējā laika lielākajiem boksa notikumiem. Anglijas premjerlīgas futbola kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā cīnīsies līdz šim nepārspētais ukrainis Oleksandrs Usiks un mājinieks Entonijs Džošua. 

Džošua centīsies aizstāvēt savas WBO, IBF, WBA un IBO jostas. 

Paredzams, ka dueli klātienē vēros aptuveni 60 000 skatītāju. 

Bukmeikeri par cīņas favorītu uzskata augumā raženāko (198 cm) Džošua. Taču Usiks uzskata, ka centimetru starpība nebūs noteicošā. 

Usika augums ir 191 centimetrs. Viņš dominēja pirmā smagā svara kategorijā, kurā pieveica arī latviešu boksa zvaigzni Mairi Briedi. Smagsvaros Ukrainas bokserim šī būs trešā cīņa un karjeras nopietnākais pārbaudījums. 

Usiks atgādināja, ka savulaik brits Deivids Hejs pieveica krievu milzi Nikolaju Valujevu, kurš par savu pretinieku bija vairāk nekā 20 centimetrus garāks. Taču uzvaras neizcīna ar auguma centimetriem...

"Domāju, ka sākumā tas būs kā šahs," boksa izdevums "BoxingScene" citē Usika izteikumus. "Cilvēki daudz runā. Viņi saka patiesību vai arī nepatiesību. Tā ir plika runāšana. Sestdien redzēsim, kas notiks."

"Spēks nav atkarīgs no izmēra. Tas ir jūsu garā. Hejs bija trīs reizes mazāks par Valujevu, un viņš pierādīja, ka auguma atšķirībām nav nozīmes."

Džošua izteicās, ka novērtē Usika līdzšinējos panākumus un gaida smagu cīņu. 

"Šīs ir manas dzīves labākās dienas," pauda Džošua. 

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

"Es nevienam neesmu bijis viegls pretinieks. Man patīk boksēties. Ne velti esmu nonācis tik tālu. Turklāt tas notika salīdzinoši ātri. Ja jūs man sakāt, lai cīnos ar Karali Kongu, es to darītu," norādīja Usiks. 

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Viņu cīņa notiks naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu