Video ⟩ "Riga" zaudē "Liepājai" un attālinās no izredzēm nosargāt titulu (1341)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Liepājas" futbolisti
"Liepājas" futbolisti Foto: Aiga Veisa

Valsts čempione "Riga" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas mačā ar 0:1 (0:0) zaudēja "Liepājai".

Zaudējums vēl vairāk iedragāja "Riga" izredzes nosargāt čempiontitulu. Trešajā pozīcijā esošo "Riga" komandu un līdervienību RFS šķir deviņi punkti, bet līdz sezonas beigām palikušas septiņas spēles.

"Liepāja" vadībā izvirzījās 69.minūtē, kad pretuzbrukumā pa kreiso malu Mārtiņš Ķigurs izdarīja nekļūdīgu piespēli soda laukumā, no kurienes bumbu vārtos trieca Mihails Gordeičuks.

Mājinieki pēdējās piecās virslīgas spēlēs bija guvuši četras uzvaras, starp kurām arī tehniskā uzvara pār "Noah" un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Rīdzinieki atgriezās virslīgā septembrī, ar graujošu rezultātu 7:1 uzvarot "Daugavpili". Pirms tam pēdējo spēli virslīgā "Riga" aizvadīja jūlija beigās, kad ar rezultātu 1:0 uzveica "Metta" vienību.

"Liepāja" pēdējās piecās spēlēs virslīgā bija izcīnījusi divas uzvaras, zaudējusi divas reizes un vienu spēli beidza neizšķirti. Pēdējā spēlē virslīgā liepājnieki zaudēja izbraukumā RFS ar rezultātu 1:2.

Šajā sezonā abas vienības ir aizvadījušas četras savstarpējās spēles, apmainoties ar divām uzvarām.

Labākais vārtu guvējs "Riga" komandā ir nigērietis Junusa Muritala ar deviņiem precīziem sitieniem, bet "Liepājā" tas ir brazīlietis Dodo ar sešiem gūtiem vārtiem. Muritala gan visus deviņus vārtus guvis, pārstāvot "Metta" komandu.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Liepājai" šajā mačā nevarēja palīdzēt Dodo, kā arī divi aizsargi Marko Simičs un Sejdins Keitā.

Virslīgā pirmo vietu ar 53 punktiem 21 duelī ieņem RFS. 48 punkti 22 spēlēs ir "Valmierai", 44 punkti 21 un 24 spēlēs ir "Riga" un "Liepājas" vienībām. Tālāk ar 30 punktiem 23 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 22 cīņās ir "Daugavpilij". 18 punkti 23 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

Komentāri (1341)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu