Gebreslase Berlīnes maratonā izcīna uzvaru Etiopijai arī sieviešu konkurencē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Etiopiešu skrējēja Gotitoma Gebreslase svētdien uzvarēja Berlīnes maratonā sievietēm, kopā ar tautieti Adolu, kurš uzvarēja vīriešu konkurencē, svinot dubultuzvaru.

26 gadus vecā skrējēja Gebreslase finišēja divās stundās 20 minūtēs un deviņās sekundēs, nodrošinot Etiopijai divas pirmās vietas sieviešu maratonā. Otrajā vietā finišēja Gebreslases tautiete Hijota Gebrekidana, kura uzvarētājai zaudēja minūti un 14 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viena etiopiešu skrējēja Helēna Tola, no uzvarētājas atpaliekot divas minūtes un 56 sekundes.

"Neskatoties uz to, ka tas bija mans pirmais maratons, skrēju, lai uzvarētu," teica Gebreslase. "Berlīnes skrējiens bija ļoti patīkams, un es gribētu šeit atgriezties."

Gebrekidana, kura finišēja otrā, ir ātrākā sieviete pasaulē maratona distancē. Šī gada aprīlī viņa Milānā sasniedza jaunu pasaules rekordu sievietēm - divas stundas, 19 minūtes un 35 sekundes.

Vīriešu konkurencē pirmais finišēja etiopietis Guje Adola, otro vietu izcīnīja kenijietis Betvels Jegons, bet trešo pozīciju ieņēma divkārtējais Berlīnes maratona uzvarētājs etiopietis Kenenisa Bekele.

2020.gadā Berlīnes maratons nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ, bet 2019.gadā uzvaru sieviešu konkurencē izcīnīja Ašete Bekere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu