Liepiņš grupas braucienā ieņem 52., Skujiņš 60.vietu; titulu nosargā Alafilips

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš (no kreisās)
Emīls Liepiņš (no kreisās) Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien Beļģijā pasaules čempionāta riteņbraukšanā grupas braucienā elites grupā ieņēma 52., Toms Skujiņš - 60.vietu, kamēr Krists Neilands un Mārtiņš Pluto nefinišēja, titulu nosargājot francūzim Žiljēnam Alafilipam.

Alafilips uzvarēja pēc solobrauciena, kad pēc vairākiem mēģinājumiem atrauties bija sekmīgs trasē, kas vijās Flandrijas pakalnos pa bruģētajām šosejām.

Pirmais francūža mēģinājums atrauties 50 kilometrus pirms finiša rezultējās ar 17 braucēju grupas izveidošanos, bet vēl viens mēģinājums 15 kilometrus līdz finišam noveda pie viņa solouzvaras 268,3 kilometrus garajā distancē.

Četru sekotāju cīņā par otro vietu pirmais bija nīderlandietis Dilans van Bārle, bet trešais - dānis Mihaels Valgrēns.

Alafilips līdzīgā veidā uzvarēja arī pirms gada Itālijā.

Beļģijas komanda bija favorīte cīņā par uzvaru, taču komandas līderis Vouts van Ārts zaudēja izredzes 15 kilometrus pirms finiša, kad atpalika viņa 21 gadu vecais komandas biedrs Remko Evenpūls, kurš līdz tam palīdzēja van Ārtam.

Vienatnē finišējot Lēvenā, Alafilips vēlāk stāstīja, ka vīlušies beļģu līdzjutēji viņam veltījuši rupjības.

"Domāju, ka viņi cerēja uz van Ārtu, un, tuvojoties finiša līnijai, daudzi no viņiem man veltīja maz glaimojošus vārdus," viņš teica. "Tas uzvarai šeit dodo dubultu prieku."

Francijas komandas vadītājs Tomass Feklers, ieskāvis apkampienos Alafilipu, atkārtoja vārdu "neaprakstāmi".

"Mēs to tā nebijām plānojuši," smaidot sacīja Alafilips.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests ziņo, ka Skujiņš visilgāk no Latvijas riteņbraucējiem atradās vadošo braucēju pulkā.

Īpaši smags bija Flandrijas aplis, ko sportisti veica divas reizes. Tajā tika iekļauti septiņi izteikti stāvi pauguri gan bruģa, gan asfalta seguma klājumā. Skujiņš un Liepiņš šos kāpumus sasniedza vadošajā grupā, kurā bija vien ap 80 riteņbraucējiem.

Bruģētajā Flandrijas apļa kalnā grupa sadalījās. Vispirms kontaktu ar grupu zaudēja Liepiņš, kurš turpināja sacensības vienā no sekotāju grupām. Turpinājumā peletons sadalījās vēlreiz, Skujiņam paliekot ārpus labāko 20 braucēju skaita.

Priekšpēdējā aplī Skujiņš veica solo uzbrukumu ar mērķi veiksmes gadījumā pacīnīties par vietu labāko divdesmitniekā, tomēr pēdējos kilometros latvieti panāca grupiņa, kurai bija pievienojies arī Liepiņš.

Finišā 52.vietu ieņēma Liepiņš, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un 31 sekundi, bet astoņas vietas zemāk bija Skujiņš, kurš atpalika vēl par 36 sekundēm.

Abi sportisti nopelnīja attiecīgi piecus un trīs punktus Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā.

Nefinišēja Neilands un Pluto, kuram tā bija garākā līdz šim karjerā brauktā distance.

LRF preses dienests ziņo, ka Neilands pēc pirmajiem Flandrijas apļiem atpalika no lielās grupas, finišu nesasniedzot. Vēl ātrāk sacensības bija spiests noslēgt Pluto. Pasaules čempionāta elites grupas sacensību debitants piedzīvoja kritienu, zaudējot laiku un vairs nepanākot grupu.

Finišu nesasniedza neviens no Igaunijas un Lietuvas riteņbraucējiem.

Viņi bija 125 nefinišējušo vidū, kamēr finišu sasniedza vien 68 sportisti.

Pasaules meistarsacīkstēs individuālie braucieni norisinājās Brigē, bet grupas braucieni - Lēvenā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu