Video ⟩ "Top Gun" finālturnīrā uzvar Lasmaņa pārstāvētā komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Tokijas olimpisko spēļu čempiona Kārļa Lasmaņa pārstāvētā "Kudzhy"/"Anzāģe" komanda svētdien iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole" izcīnīja uzvaru 3x3 basketbola turnīra "Top Gun" finālposmā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Bez Lasmaņa uzvarētāju sastāvā bija arī Dāvis Kundrats, Agris Stankevics un Māris Grenevics.

Finālspēlē "Kudzhy"/"Anzāģe" ar rezultātu 20:19 uzvarēja "3x3 Jelgava" komandu, kuras rindās spēlēja Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Cīņa par "Top Gun" čempionu titulu notika līdz pat pēdējām sekundēm. Spēles sākumā ar diviem precīziem tālmetieniem izcēlās Kundrats, bet izšķirošo triecienu piecu pēc kārtas gūto punktu veidā izdarīja Lasmanis - 20:19. Jelgavas 3x3 basketbolistiem bija iespēja izraut uzvaru, taču ne Gintera, ne Pāžes tālmetieni nebija precīzi. Lasmanis finālā guva desmit punktus.

Par "Top Gun" čempioniem un 1000 eiro naudas prēmijas ieguvējiem kļuva "Kudzhy"/"Anzāģe". Vērtīgākā spēlētāja balva tika pasniegta Lasmanim, kurš to nodeva komandas simbolam Dāvim "Kudzhy" Kundratam.

U-18 grupas (2003. gadā dzimušie spēlētāji un jaunāki) finālā "East-Ball"/"Rīga" ar 21:15 pārspēja "3x3 Ādažu"/"Fastbreak". Par čempioniem kļuva un 1000 eiro naudas prēmiju saņēma - Ričards Barkovskis, Rolands Dižgalvis, Rūdolfs Kristapsons un Valters Mazburšs. Par vērtīgāko spēlētāju kļuva finālā desmit punktus guvušais Dižgalvis.

Gan "Open", gan U-18 grupas otrās vietas ieguvējām būs iespēja izmēģināt spēkus arī Krievijas kausa izcīņā 3x3 basketbolā, kas pēc nepilna mēneša notiks Permā.

Tālmetienu konkursa kvalifikācijā bija iespēja piedalīties visu komandu pārstāvjiem, finālā iekļūstot trijiem trāpīgākajiem spēlētājiem. Edijs Skuja ("BK 3x3 Madona 2") apsteidza Mārtiņu Bumbieri ("3x3 Ādaži"/"Fastbreak") un Klāvu Gailīti ("3x3 Ādaži 2"). Finālā labākais bija Bumbieris, tikai par viena precīza metiena tiesu apsteidzot Skuju.

Latvijas Universitātes divu 3x3 basketbolistu cīņā tika noteikts labākais "dankeris". Eduards Avotiņš demonstrēja stabilāku sniegumu, pārspējot Rihardu Aleksandrovu.

"Top Gun" otrajā sezonā vīriešu komandu kalendārā bija seši turnīri, kuros tika krāti kopvērtējuma punkti, lai piedalītos "Akropoles" finālā. Šovasar divas uzvaras posmos izcīnīja "3x3 Jelgava", kas triumfēja Ventspilī un Jelgavā, un divas uzvaras izcīnīja "Mārupe"/"Bauerfeind", kas ieguva pirmo vietu Ādažos un Mārupē. Pa vienai reizei pirmo vietu izcīnījušas "3x3Latvija U-23 Red" (Ogrē), "3x3Latvija U-23 White" (Kandavā).

Iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" jau otro gadu pēc kārtas kļuva par "Top Gun" čempionu noteikšanas vietu, jo 2020.gada 27.septembrī tieši šeit par uzvarētājiem kļuva trīs no četriem nākamajiem Tokijas olimpisko spēļu čempioniem.

Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Lasmanis kopā ar Artūru Strēlnieku pārstāvēja "Ķekavas" krāsas, finālā ar 22:12 pārspējot "Mārupi" - Artūru Kramiņu, Elviju Frīdenbergu, Niku Niklāvu Višņeviču un Reini Otersonu. Trešo vietu ieguva "Saldus". Sieviešu konkurencē uzvarēja "3x3 sievietes" (Baiba Eglīte, Enija Ķīvīte, Ieva Veinberga un Kristīna Petermane), apsteidzot "Mārupi" un "DU".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu