Foto un video ⟩ Oleksandrs Usiks: Šobrīd par revanša cīņu nedomāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks par revanša cīņu pret britu Entoniju Džošua šobrīd nedomā. Viņš vēlas atpūsties un vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni.

Usiks vairāk nekā 60 000 skatītāju klātbūtnē sestdienas vakarā Londonā premjerlīgas futbola kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā pēc punktiem 12 raundu cīņā pieveica Džošua, savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

"Cīņa ritēja tieši tā, kā es to gaidīju," "Sky Sports Box Office" sacīja Usiks. "Vairākos momentos Entonijs izdarīja lielu spiedienu, bet mani tas nesatricināja."

Pēc cīņas Džošua pauda, ka vēlas aizvadīt revanša cīņu. Par to aizdomājies arī Usiks, bet šobrīd tas nav viņa dienaskārtībā. Ukrainas bokseris vairāk laika vēlas pavadīt ar saviem trim bērniem un sievu. 

"Tieši pirms 12 gadiem mana sieva teica man jāvārdu. Esmu divtik priecīgs," pauda Usiks. "Ilgojos pēc saviem bērniem un gribu redzēt, kā viņi spēlējas. Gribu būt mājās kopā ar viņiem."

Vēl pirms ienākšanas smagsvaru divīzijā Usiks neslēpa, ka nākotnē vēlas cīnīties ar Džošua, viņš minēja arī Taisona Fjūrija vārdu. 

"Cīņai ar Džošua gatavojos kopš janvāra," neslēpa Usiks. "Par revanša cīņu es pagaidām nedomāju."

Nesen Usiks atgriezās savās mājās Kijevā. 

Pazīstamais promouters Edijs Hērns pieļauj, ka revanša cīņa varētu notikt nākamā gada februārī vai martā. Viņš vēlas, lai cīņa atkal notiktu Lielbritānijā. To Hērns grasās apspriest ar Usika pārstāvi Aleksandu Krasjuku. 

"Gaisotne stadionā bija neticama. Taču par revanša cīņas iespējamo norises vietu man jārunā ar Krasjuku, un mēs izvēlēsimies abiem bokseriem labāko variantu," teica Hērns. 

Pats Usiks iepriekš norādīja, ka gribētu cīnīties Kijevas Olimpiskajā stadionā, bet Hērns šādu iespēju uzskata par maz ticamu, jo februārī un martā Ukrainā laikapstākļi nebūs atbilstoši boksam. Tāpat jāņem vērā ekonomiskais aspekts. 

Ukrainis smagsvaru kategorijā aizvadījis trīs cīņas un visās uzvarējis. Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar savu tautieti Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrējtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret amerikāni Deonteju Vailderu. Kā cīņas datums tika nozīmēts 24. jūlijs, taču Fjūrija nometnē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādēļ duelis tika pārcelts.

31 gadu vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu