Dončičs: Porziņģis šogad ir daudz labākā formā, īpaši psiholoģiski (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) un Luka Dončičs.
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) un Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvietis Kristaps Porziņģis pirms šīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ir daudz labākā psiholoģiskajā formā nekā pirms gada, tāpēc no viņa var sagaidīt ļoti labu sniegumu, uzskata Dalasas "Mavericks" kluba līderis Luka Dončičs.

Arī šajā sezonā "Mavericks" sniegums galvenokārt balstīsies uz Dončiča un Porziņģa sekmēm laukumā. Pagājušajā sezonā latvietis sevi nespēja pilnvērtīgi realizēt, saņemot krietnu devu kritikas.

Šajā sezonā jaunais Dalasas komandas galvenais treneris Džeisons Kids esot iecerējis ļaut liepājniekam spēlēt brīvāk, neuzliekot striktus rāmjus. Vismaz sezonas sākumā Porziņģis darbošoties ceturtā numura jeb spēka uzbrucēja pozīcijā, izpildot vairāk pustālo metienu.

Dončičs nule aizvadītajā "Mavericks" mediju dienā žurnālistiem pauda, ka Porziņģim šī sezona noteikti būs labāka par iepriekšējo.

"Pirmkārt, viņš ir 220 centimetrus garš. Nezinu, cik tad ir pēdās un collās. Viņš var iemest bumbu grozā gandrīz no jebkuras vietas laukumā.

Domāju, ka šogad viņš ir daudz labākā formā, īpaši psiholoģiski. Var redzēt, ka viņš labi pavada laiku un izbauda visu notiekošo, kad spēlējam basketbolu treniņos. Domāju, ka šī viņam būs lieliska sezona," sacīja 22 gadus vecais slovēņu brīnumbērns.

Dončičs uzskata, ka viņam gaidāmajā sezonā vairāk jārunā ģērbtuvē, lai nostiprinātu savu līdera lomu. To viņš esot sapratis šovasar, kad aizveda Slovēnijas izlasi līdz ceturtajai vietai Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Starpsezonā Porziņģis daudz trenējās Latvijā. Viņš pilnveidojis savas basketbola iemaņas. Atšķirībā no pirmssezonas iepriekš, šai sezonai latvietis varēja gatavoties, būdams pilnībā vesels, necīnoties ar veselības likstām.

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis nereti tika kritizēts par sniegumu aizsardzībā.

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu