Mesi gūst pirmos vārtus PSG labā; Moldovas klubs uzvar "Real" (456)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lionels Mesi otrdien guva savus pirmos vārtus Francijas futbola granda Parīzes "Saint-Germain" rindās, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru UEFA Čempionu līgas mačā, kamēr citā spēlē Moldovas klubs Tiraspoles "Sheriff" pieveica titulēto Madrides "Real".

Parīzieši divu superklubu duelī mājās ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Anglijas premjerlīgas komandu Mančestras "City".

Mesi izlaida iepriekšējās divas PSG spēles Francijas meistarsacīkstēs, bet otrdien viņš tika iekļauts parīziešu sākumsastāvā, uzbrukumā priekšā darbojoties kopā ar Kiljanu Mpabē un Neimaru. Tāpat sastāvā atgriezās Marko Verati, bet vārtu drošība tika uzticēta Džanluidži Donnarummam, uz soliņa atstājot Keiloru Navasu.

"City" uzbrukumā sūtīja Džeku Grīlišu, Rahīmu Stērlingu un Rijādu Mahrezu, bet centra aizsargu pozīcijā darbojās Aimeriks Laports un Rubens Diašs, kamēr rezervē tika atstāta Džons Stounss.

Vadībā izvirzījās PSG. Ja astotajā minūtē Neimara izpildītais sitiens nebija sekmīgs, tad Idrisa Gejs savu iespēju izmantoja, spēcīgi raidot bumbu augšējā vārtu stūrī. Turpinājumā vienā no epizodēm mājiniekus no zaudētiem vārtiem pat divreiz glāba pārliktnis.

PSG vadībā nostiprinājās 16 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Mesi pēc saspēles ar Mbapē vienā pieskārienā no soda laukuma līnijas trieca bumbu vārtos.

Otrā šīs grupas spēlēs "Club Brugge" viesos ar 2:1 (2:1) uzvarēja "Leipzig".

Leipcigas komandai jau piektajā minūtē vārtus guva Kristofers Nkunku, bet 24.minūtē 1:1 panāca Hanss Vanakens un vēlāk viesus vadībā izvirzīja Matss Ritss.

A grupā pa četriem punktiem ir PSG un "Club Brugge" komandām, trīs punkti ir "City" komandai, bet neviens - "Leipzig".

Citviet vēsturē pirmais Moldovas klubs Čempionu līgas grupu turnīrā "Sheriff" viesos ar 2:1 (1:0) sensacionāli pārspēja "Real".

Jasura Jakšibajeva precīzai sitiens ļāva pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0, bet 65.minūtē Karims Benzemā realizēja 11 metru soda sitienu un panāca 1:1.

Viesiem 72.minūtē aizmugures situācijas dēļ vienus vārtus neieskaitīja, tomēr desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Luksemburgas futbolists Sebastiens Tills ar planējošu sitienu no soda laukuma robežas atguva tiraspoliešiem vadību.

Pirms tam šajā apakšgrupā Doņeckas "Šahtar" Kijevā spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Milānas "Inter".

"Sheriff" ar sešiem punktiem divos mačos ir negaidītā vadībā D grupā, trīs punktus guvusi "Real", bet pa vienam ir "Šahtar" un "Inter" vienībām.

Tikmēr Madrides "Atletico" viesos izrāva uzvaru 2:1 (0:1) pār "AC Milan".

Milānieši vārtus guva 20.minūtē, kad ar tālu sitienu soda laukumā izcēlās Rafaels Leans. Desmit minūtes vēlāk laukuma saimnieki nonāca mazākumā, jo Franks Kesje par rupju pārkāpumu tika pie otrās dzeltenās kartītes mačā un tika noraidīts.

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām 1:1 panāca Antuāns Grīzmans, kurš pēc Renāna Lodi piespēles sita precīzi no aptuveni 13 metriem. Kompensācijas laikā pēc spēles ar roku uz "AC Milan" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru septītajā minūtē realizēja Luiss Svaress - 2:1.

Vēl šajā grupā 2019.gada čempione "Liverpool" izbraukumā ar 5:1 (1:0) uzveica "Porto".

Liverpūliešiem pa diviem vārtiem guva Mohameds Salāhs un Robertu Firminu, bet vienreiz izcēlās Sadio Manē. Portu vienībai goda vārtus guva Mehdi Taremi.

B grupā seši punkti ir "Liverpool" futbolistiem, četrus punktus guvusi "Atletico", viens punkts ir "Porto", bet bez punktiem cīnās "AC Milan".

Tāpat uzvaru izcīnīja Amsterdamas "Ajax", kas mājās ar 2:0 (2:0) pieveica Stambulas "Bešiktaš". Amserdamiešiem vārtus guva Stēvens Berghuiss un Sebastians Alē, kurš divās spēlēs izcēlies piecas reizes.

Otrā mačā šajā grupā Dortmundes "Borussia" mājās ar 1:0 (1:0) bija pārāka pār Lisabonas "Sporting". "Borussia" vienībai vienīgos vārtus guva Doniells Manels.

C grupā pa sešiem punktiem ir "Ajax" un "Borussia" futbolistiem, bet abas pārējās komandas ir bešā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

Komentāri (456)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu