Baltijas drifta sezona Biķerniekos tiks noslēgta Eiropas drifta čempionāta konfigurācijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Drifta braucējs Benediktas Čirba
Drifta braucējs Benediktas Čirba Foto: Publicitātes foto

Baltijas drifta oficiālā sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, 1.-2. oktobrī, Biķerniekos, kur uz starta izies visas 3 drifta ieskaites klases. Šoreiz drifts notiks vienā trasē, bet citādākā konceptā - “Latvijas drifta kausa” street klase sacensības aizvadīs Biķernieku trases daļā aiz starta mājas, bet Semi Pro un Pro klase (Baltijas, Livonijas un Lietuvas čempionāts) startēs Biķernieku lielās trases konfigurācijā #fdstyle, kura šogad tika braukta Drift Masters sacensībās Rīgā, dodot braucējiem lielisku iespēju izmēģināt šo trases konfigurāciju un, protams, skatītājiem redzēt cīņas vēlreiz šajā trasē. Pašlaik sacensībām jau pieteikušies 110 dalībnieki - 31 Pro klasē, 21 Semi Pro klasē un 58 Street klasē.

Jānis Blušs, sacensību organizators: “Esam gatavi noslēgt sezonu īpaši – šī ir bijusi sarežģīta gan mums pašiem, gan sportistiem, tāpēc gribam sezonas noslēgumu uzdāvināt visiem kā svētkus, sportistiem iespēju braukt Eiropas seriāla konfigurāciju, un, starp citu, tieši sezonas noslēgumā būs pirmā reize šogad, kad Latvijas sportisti aizvadīs sacensības lielajā trasē, un skatītāji to varēs vērot Biķerniekos. Ierobežojumu dēļ nevarējām uzņemt tik skatītāju, cik atļauj trase augustā, tāpēc esam sagatavojuši kvēlākajiem faniem iespēju sacensības vērot šajā konfigurācijā šosezon vēlreiz. Tiekamies Biķerniekos, lai aizvadītu elpu aizraujošas sacīkstes trīs ieskaites klasēs - Street, Semi Pro un Pro, un noskaidrosim sezonas uzvarētājus kopā.”

Drifta trase Biķernieku kompleksā
Drifta trase Biķernieku kompleksā Foto: Publicitātes foto

Tieši Biķerniekos izšķirsies uzvarētāji un kopvērtējuma pjedestāli 2021.gada sezonā. Pro klasē sīvākās cīņas notiks par “Baltijas čempiona 2021” titulu, pašlaik pirmajā vietā ir latvietis Jānis Jurka, bet viņam ļoti cieši, zaudējot tikai 5 punktus, seko lietuvietis Benedikts Čirba un turpat ar 22 punktu starpību ir vēl viens latvietis Raivis Alkšārs. Cīņā noteikti iesaistīsies arī Igaunijas sportists Kristjans Sallu Salmre, kurš pašlaik ierindojas ceturtajā vietā Baltijā, tieši Rīgā tiks sadalīts viss Baltijas pjedestāls. Noteikti cīņas vēl grūtākas padarīs lielā konkurence, jo pievienoties Baltijas sportistiem sezonas noslēgumā ir nolēmuši arī Skandināvijas drifteri, un viens no spilgtākajiem vārdiem ir Juha Rintanens. Paralēli Baltijas čempionātam notiks arī Livonijas drifta čempionāts, kur kopvērtējuma pjedestāls arī izšķirsies tieši šajās sacensībās. Arī Livonijas čempionātā pirmajā vietā ir Jānis Jurka, bet viņam ļoti cieši seko Raivis Alkšārs un turpat ir arī igaunis Mihkels Normans Tultss, kā arī latvieši Rolands Bērziņš un Edvards Žodziņš. Biķerniekos savu sezonas noslēguma posmu aizvadīs arī Lietuvas pro drifta čempionāts, kur arī kopvērtējuma pjedestāls tiks noskaidrots tieši šajā posmā. Pro klasē kopā uz starta izies sportisti no 6 valstīm.

Drifta sacensības
Drifta sacensības Foto: Publicitātes foto

Tikpat spraiga situācija ir Semi Pro klasē, kur par kopvērtējuma pjedestālu sestdien cīnīsies visi sezonas TOP7 kopvērtējuma sportisti. Pašlaik kopvērtējuma līderis ir Edgars Kroģeris, kuram ļoti tuvu seko Jānis Bērziņš un netālu ir Roberts Bāriņš, un turpat arī divi igauņi Karels Pīroja, Mihaels Reiljans un divi latvieši, Aleksandrs Murajs un Edgars Jenčs.

Street klasē saistībā ar to, ka Latvijas drifta organizatori šonedēļ Covid-19 apstākļu dēl pieņēma lēmumu, ka 7. posms aizvadīts netiks, sezonas uzvarētājs ir zināms, Danielu Lāci, pagājušā gada 2. vietas ieguvēju, šogad vairs neviens neapsteigs, pārliecinoši izrāvies vadībā ar 490 punktiem. Daniels ir jau kļuvis par Street 2021 gada sezonas uzvarētāju, taču saka: ”Posmu braukšu obligāti, braukšu skaisti un no visas sirds, un tad svinēšu uzvaru. Ideāli, ja uzvaru arī posmā, kas noslēgtu sezonu vēl fantastiskāk, padomā ir arī mazliet uzlabot auto, jo mums tomēr priekšā ir posms pa tumsu.” Tomēr cīņas Street saglabājas par atlikušo pjedestālu, par kopvērtējuma otro un trešo vietu, uz kuru tēmē seši dalībnieki, cīņas būs interesantas, noteikti punktu skaitīšana līdz pēdējiem braucieniem. Street klasē tikpat sīva cīņa ir komandu ieskaitē, kurā šogad ir pieteikts rekordliels komandu skaits - 9 komandas. Street klasē kvalifikācija tiks braukta iepriekšējā dienā, bet tandēmu Top32 braucieni Street klasei notiks sestdienas vakarā. Lai nodrošinātu īpašus apstākļus, Biķerniekos tiks izveidots papildu apgaismojums, skatītājus sagaida Street klases fināla cīņas pa tumsu.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes šoreiz neietver ieeju dalībnieku parkā saistībā ar valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem. Iegādātās biļetes darbosies divas dienas, ar tām būs iespēja apmeklēt arī Street klases piektdienas kvalifikācijas braucienus un Semi Pro un Pro treniņbraucienus, kuri norisināsies 13:00-18:00.

Organizatori aicina visus skatītājus iepazīties ar aktuālo informāciju par sacensībām www.driftlatvia.com sadaļā un, galvenais, ievērot valstī noteiktos noteikumus.

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas sacensību dienā; ja tās tiks izpārdotas iepriekšpārdošanā, organizators par to informēs savās sociālajās vietnēs. Biļešu cena iepriekšpārdošanā līdz 30.09.2021. vakaram ir tikai 10 EUR, pēc tam to cena būs 15 EUR.

Sacensību oficiālā atklāšana ir noteikta uz 14:00, kam sekos tandēmu fināli, bet visi skatītāji ir aicināti ierasties Biķerniekos jau no 09:00 rītā sestdienā, kad tiks atvērta ieeja, lai vērotu gan Semi Pro un Pro treniņus, gan kvalifikācijas braucienus.

Sacensību programma

Piektdiena, 1. oktobris:

13:00- 18:00 Semi Pro un Pro treniņbraucieni

18:00 – 20:30 Street kvalifikācijas braucieni

Sestdiena, 2. oktobris:

09:00-10:00 Semi Pro oficiālie treniņi

10:00-11:10 Semi Pro kvalifikācija

11:30-12:30 Pro oficiālie treniņi

12:30-13:40 Pro kvalifikācija

14:00-14:20 Atklāšanas ceremonija

14:30-16:00 Semi Pro tandēmu braucieni

16:10-18:30 Pro tandēmu braucieni

17:00- Tandēmu treniņi Street klasē

18:00-20:30 Street tandēmu braucieni

20:30 Apbalvošanas ceremonija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu