Video ⟩ Rīgas "Dinamo" viesos pārspēj Bukarta pārstāvēto "Admiral"

CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien izbraukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja latviešu uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām 2:1 panāca Oskars Cibuļskis, bet pirms tam rīdziniekiem vārtus guva čehs Lukāšs Radils.

"Dinamo" vadībā izvirzījās pirmā perioda vidū, kad pēc Laura Dārziņa metiena ripa pie vārtiem mainīja lidojuma virzienu. Radils uztvēra atlēkušo ripu un no vārtu priekšas meta to mērķī - 1:0.

Otrajā periodā rīdziniekiem bija vairāk uzbrukumu nekā pretiniekiem, tomēr ripa nonāca viesu vārtos. Divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām Vladislavs Ušeņins pēc Aleksandra Ševčenko reida ar atkārtotu metienu pārspēja Juhanu Matsonu - 1:1. Perioda priekšpēdējā minūtē bija iespēja ātri atgūt vadību, taču Mārtiņa Karsuma mestā ripa trāpīja pa vārtu stabiņu.

Laba iespēja izraut uzvaru radās četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad rīdzinieki nopelnīja vairākumu. Tā arī tika izmantota, jo divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Cibuļskis vairākumā izpildīja metienu no zilās līnijas, ripai nonākot tīklā - 2:1.

Pamatlaika noslēgumā Matsons kopā ar komandas biedriem nosargāja vārtus neskartus un "Dinamo" svinēja uzvaru. 14 sekundes pirms finālsvilpes Kristaps Sotnieks par pretinieka turēšanu atstāja viesus mazākumā, taču "Admiral" neizglābās.

Matsons šajā mačā atvairīja 25 metienus, bet Ņikita Serebrjakovs tika galā ar 19 metieniem.

Bukarts pirmdien uz ledus pavadīja 12 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Bukarts savainojuma dēļ šosezon piedalījies tikai astoņās spēlēs, taču tas viņam ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm netraucē ieņemt otro vietu komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā.

Pēc aizvadītām 13 spēlēm Rīgas "Dinamo" ar 12 izcīnītiem punktiem Rietumu grupā ierindojas 11.vietā 12 komandu konkurencē, bet "Admiral" Austrumu grupā ar astoņiem punktiem 13 dueļos ir pēdējā - 12.pozīcijā.

Pēc šī mača Rīgas komanda izbraukumā tiksies arī ar Novosibirskas apgabala "Sibirj" un "Soči" klubiem.

Rīdzinieki izbraukumu sāka sestdien, kad ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Habarovskas "Amur" komandai.

Savukārt "Admiral" iepriekšējā mačā ar 2:1 uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", pārtraucot četru zaudējumu sēriju un izcīnot vien otro panākumu sezonā.

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 14 reizes, no kurām deviņās uzvarējusi Rīgas vienība. Iepriekšējā sezonā "Admiral" Covid-19 pandēmijas finansiālo seku dēļ nespēlēja KHL, bet 2019./2020.gada sezonā abas komandas divos mačos apmainījās ar uzvarām.

Rīdziniekiem savainojuma dēļ izbraukumā nav devies Frenks Korrādo un Rūdolfs Červenijs. Trīs hokejisti atrodas fārmklubā Jelgavas "Zemgale"/LLU - Miks Tumānovs, Ernests Ošenieks un Patriks Zabusovs -, bet Ņikita Mateiko palīdz "Rīgas" komandai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu