Šmitam un Bertānam mainīgas sekmes Spānijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: @FCBbasket

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva deviņus punktus "Barcelona" uzvarā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kamēr Daira Bertāna pārstāvētā Seviljas "Coosur Real Betis" izbraukumā piedzīvoja smagu zaudējumu, Bertānam gūstot četrus punktus.

Bilbao "Basket" savā laukumā ar 68:84 (16:18, 17:23, 12:23, 23:20) piekāpās Šmita pārstāvētajai "Barcelona" vienībai.

Šmits laukumā pavadīja 15 minūtes un 37 sekundes, grozā raidot visus četrus divu punktu metienus un vienu no diviem soda metieniem, bet garām grozam lidoja vienīgais trīspunktu metiens. Tāpat Šmitam arī piecas atlēkušās bumbas, trīs pārķertas bumbas, viena kļūda, četras personiskās piezīmes, pieci izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, +/- rādītājs +4 un efektivitātes koeficients 15.

Viesiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija lietuvietis Roks Jokubaitis, bet mājinieku rindās 15 punktus sakrāja Anhels Delgado.

Seviljas "Coosur Real Betis" izbraukumā piekāpās Lugo "Cafes Candelas Breogan" ar 65:97 (15:14, 21:24, 16:35, 13:24).

Bertāns laukumā pavadīja 18 minūtes un 21 sekundi, tajā laikā gūstot četrus punktus, atdodot divas rezultatīvas piespēles un sakrājot sliktāko +/- rādītāju komandā -30. Viņš izpildīja trīs neprecīzus divu punktu metienu, un trāpīja vienu no četriem trīspunktu metieniem, kā arī bija precīzs, izpildot vienīgo soda metienu. Spēlētājam tika arī divas personiskās piezīmes, viena pārtverta bumba un viena kļūda.

Rezultatīvākais zaudētāju sastāvā bija Šenons Evans, gūstot 16 punktus, bet "Breogan" vienībā visvairāk punktus guva Džanans Musa, kurš sakrāja 23 punktus.

Vēl vienā spēlē, kurā tikās latviešu pārstāvētie klubi, Jāņa Bērziņa un Mārča Šteinberga pārstāvētās "Manresa" mājās ar 74:67 (22:16, 15:17, 18:18, 19:16) apspēlēja Artūru Kurucu un Vitorijas "Baskonia".

Bērziņš laukumā pavadīja 13 minūtes un 22 sekundes, gūdams vienu punktu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem soda metieniem, bet vienīgais divu punktu metiens lidoja garām grozam. Tāpat Latvijas basketbolists sakrāja arī četras atlēkušās bumbas, vienu personisko piezīmi, divus izprovocētus pārkāpumus pretiniekiem, sliktāko +/- rādītāju komandā -6 un efektivitātes koeficientu četri.

Šteinbergs šoreiz nebija iekļauts pieteikumā.

Viesu rindās Kurucs laukumā pavadīja 11 minūtes un 27 sekundes, gūdams divus punktus. Viņš grozā raidīja abus soda metienu, bet garām grozam lidoja vienīgais divpunktu un trīspunktu metiens. Tāpat Latvijas basketbolists sakrāja arī vienu rezultatīvu piespēli, trīs kļūdas, vienu personisko piezīmi, divus izprovocētus pārkāpumus pretiniekiem, +/- rādītāju -7 un efektivitātes koeficientu -1.

"Manresa" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Eliass Valtonens, bet viesiem 15 punktus sakrāja lietuvietis Roks Giedraitis.

Tikmēr Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" izbraukumā zaudēja "Gran Canaria" vienībai ar rezultātu 71:84 (18:14, 15:19, 21:26, 17:25). Latvijas basketbolists šajā spēlē nebija iekļauts "Joventut" sastāvā.

Savukārt Rinalds Mālmanis sestdien palika uz rezervistu soliņa, kamēr viņa pārstāvētā Mursijas UCAM mājās ar 79:84 zaudēja Malagas "Unicaja".

"Barcelona" ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ieņem otro vietu, ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem "Manresa" turnīra tabulā atrodas piektajā vietā, UCAM - septītajā vietā, "Joventut" - desmitajā vietā, Vitorijas "Baskonia" - 12.vietā, bet "Real Betis" ar trīs zaudējumiem un vienu uzvaru pašlaik ierindojas 16.vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu