Incidentu ar "banāna žestu" Ukrainas līgā publiski kritizē arī NHL spēlētājs Kadri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Deņiskins rāda rasistisku žestu.
Andrejs Deņiskins rāda rasistisku žestu. Foto: скриншот видео

Krietnu ažiotāžu ieguvusī epizode no Ukrainas hokeja līgas mača, kurā "Kremeņčuk" vienības uzbrucējs parādīja pretinieku vienības tumšādainajam aizsargam "banāna žestu", nav atstājusi vienaldzīgu arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" arābu izcelsmes uzbrucēju Nazemu Kadri.

Incidents notika 26.septembra regulārā čempionāta mačā, kurā latviešu Oļega Šišļaņņikova un Jāņa Vora pārstāvētā Doņeckas "Donbass" tikās ar "Kremeņčuk".

Spēles 36. minūtē Deņiskins saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, jo "Donbass" tumšādainajam amerikāņu aizsargam Džeilenam Smerekam veltīja žestu, atdarinot banāna nomizošanu un apēšanu.

Deņiskinam piesprieda trīs spēļu diskvalifikāciju un papildu diskvalifikāciju uz 10 mačiem. Uzbrucējs var izpirkt 10 spēļu papildu diskvalifikāciju, par katru no mačiem samaksājot 5 tūkstošus Ukrainas grivnu (160 eiro).

Tieši šis fakts izsaucis NHL uzbrucēja Kadri sašutumu, ko viņš pauda publiski sociālās saziņas vietnē "Twitter".

"Ukrainas līga nu gan "sapinās meistarībā", ļaujot atpirkties no soda pēc tik vulgāras un absolūti nepieņemamas rīcības. Nožēlojama nevarība no atbildīgo puses. Acīmredzot viņiem šāda uzvedība ir pieņemama, un tas ir apkaunojoši," rakstīja "Avalanche" spēlētājs.

Deņiskins pēc incidenta uzreiz publiski atvainojās Smerekam, izmantojot sociālās saziņas vietni "Instagram".

"Cienu visus cilvēkus, neatkarīgi no viņu rases vai nacionalitātes. Emocijas hokejā diemžēl var izpausties citādi."

Pēc spēles vietējiem žurnālistiem viņš sacīja, ka nav rasists un nebija vēlējies šādi izpausties. Tas noticis emociju uzplūdā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu