"Mūs piečakarēja". Bijušais Kļičko treneris uzskata, ka Usika - Džošua cīņa bija sarunāta (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: скриншот видео

Bijušais ukraiņa Vladimira Kļičko treneris Sergejs Horodņičovs uzskata, ka Oleksandra Usika un Entonija Džošua boksa cīņa bija sarunāta. 

Usiks vairāk nekā 60 000 skatītāju klātbūtnē septembra izskaņā Londonā premjerlīgas futbola kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā pēc punktiem 12 raundu cīņā pieveica Džošua, savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Horodņičovs paudis pārliecību, ka šī cīņa bijusi sarunāta. 

"Mēs visi redzējām, uz ko bija spējīgs Usiks un kā izdarījās Džošua. Diemžēl cīņa man nepatika, jo Džošua neko nedarīja. Tāda sajūta, ka mūs piečakarēja. Mēs bijām kā klauni, viņi raudzījās uz mums no augšas, kā cirkā. Acīmredzot bija kaut kāda vienošanās. Ļaujiet man paskaidrot, kāpēc es tā domāju," savā "Youtube" kanālā sacīja Horodņičovs.

"Džošua ir 100 miljonu ASV dolāru kontrakts ar arābiem par trim cīņām. Tā kā ar Fjūriju (Taisonu) ir grūti vienoties, bet boksēties vajag, viņi organizēja cīņu ar Usiku, smagsvaros iepludinot jaunas asinis," pauda treneris, kurš pats savulaik bija bokseris, 1996. gadā pārstāvot Ukrainu olimpiskajās spēlēs Atlantā.

Iepriekš pazīstamais promouters Edijs Hērns izteicās, ka bokseru revanša cīņa varētu notikt februārī vai martā. Viņš vēlas cīņu sarīkot Lielbritānijā.

Usiks labprāt cīņu aizvadītu Kijevas Olimpiskajā stadionā, bet Ukrainas galvaspilsētā tajā laikā ir vēsi un boksam nepiemēroti laikapstākļi.

"Lai Džošua varētu vienoties ar arābiem, viņam jāaizvada trīs cīņas. Skatāmies tā: pirmo cīņu viņš zaudē, otro uzvar un, iespējams, viņi var vienoties vēl par trešo cīņu. Tāpēc viņi izvēlējās šādu scenāriju un piečakarēja mūs," teica Horodņičovs.

Fjūrijs šajā nedēļas nogalē aizvadīs trešo savstarpējo cīņu ar amerikāni Deonteju Vailderu. Pats brits gan šo cīņu nav vēlējies, bet to paredz iepriekš noslēgtais līgums.

Ukrainis smagsvaru kategorijā aizvadījis trīs cīņas un visās uzvarējis. Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrējtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret Vailderu. Kā cīņas datums tika nozīmēts 24. jūlijs, taču Fjūrija nometnē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādēļ duelis tika pārcelts. Cīņa notiks 9. oktobrī Lasvegasā.  

31 gadu vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu