Bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs grasās pārstāvēt Ķīnu olimpiskajās spēlēs (120)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lazušins
Aleksandrs Lazušins Foto: KASPARS VOLONTS / DINAMO RIGA

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Lazušins grasās pārstāvēt Ķīnas izlasi gaidāmajās 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

33 gadus vecais vārtsargs ir Krievijas pilsonis un pārstāv KHL komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star". Pie Ķīnas pases gan viņš vēl nav ticis. 

"Mani uzaicināja uz "Kuņluņ Red Star", piedāvāja spēlēt Ķīnas izlasē olimpiskajās spēlēs, un es, protams, piekritu. Kāpēc ne? Man ir liela vēlme spēlēt pasaules spēcīgākajā turnīrā," "RIA Novosti" citē Lazušina teikto. 

Lazušins 2020./2021. gada sezonā četras spēles aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā. Viņš vidēji spēlē ielaida 4,49 ripas, atvairot 86,6% pretinieku metienus. 

"Visi draugi, protams, bija pārsteigti. Viņi jautāja: "Nopietni? Vai Ķīnas pasi jau saņēmi?" Es atbildēju: "Kāpēc ne? Galu galā olimpiskās spēles." Pirms šīs sezonas vēl netaisījos beigt karjeru," teica Lazušins. 

Lazušins šosezon ir "Kuņluņ Red Star" pirmā izvēle vārtos. Viņš nospēlējis 11 no komandas 15 mačiem. 

"Neviens mani komandā nesauc La Zu Šin. Ja pareizi saprotu, tad Ķīnas izlases rindās spēlēs arī Džeremijs Smits. Mums ir četri vārtsargi un spēlēs tas, kurš būs labākais," pauda Lazušins. 

Nesen gan Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) jaunievēlētais prezidents Liks Tārdifs izteicās, ka Ķīnas hokeja izlasei vēl nav pilnībā garantēta vieta 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Kā mājiniecei Ķīnai iepriekš bija atvēlēta vieta olimpiskajā turnīrā, taču vīriešu izlase nav spēlējusi kopš 2019. gada un reitingā ieņem vien 32. vietu.

Ķīnas hokeja izlase olimpiskajā turnīrā ir vienā grupā ar ASV, Kanādu un Vāciju. 

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim. 

Komentāri (120)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu