LSFP izsludina sporta stipendiju konkursu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) izsludinājusi pieteikšanos valsts finansētajām sporta stipendijām 2021./2022. mācību gadam, aģentūru LETA informēja LSFP preses dienests.

Kopš 2007.gada ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atbalstu tiek piešķirts finansējums sportistu duālās karjeras izaugsmei. Pērn šādai stipendijai pieteicās 72 sportisti, bet atbalstu mācībām saņēma 51.

Pieteikties stipendijai bakalaura, maģistra vai doktora programmās studējošie Latvijas izlašu dalībnieki un kandidāti var līdz 25.oktobrim. Uz stipendiju var kandidēt tie Latvijas izlašu dalībnieki un kandidāti, kas sekmīgi studē augstskolās Eiropas Savienības valstīs.

LSFP norāda, ka konkursa kritēriji ir pretendentu sekmes augstākās izglītības iestādē un sasniegumi sportā. Stipendija tiek piešķirta tiem pretendentiem, kuri atbilstoši konkursa kritērijiem ieguvuši augstāko punktu skaitu. Maksimālais sporta stipendijas apmērs ir 1500 eiro par vienu mācību gadu.

Pretendentu iesniegumus vērtēs Sporta stipendiju komisija, kuras sastāvā darbojas pārstāvji no IZM, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Augstskolu sporta savienības un LSFP.

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu