Fjūrijam un Vailderam paredzēts ievērojami lielāks honorārs nekā Džošua un Usikam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders Foto: AFP/SCANPIX

Triloģijas trešajā duelī britu boksa smagsvars Taisons Fjūrijs saņems par 10 miljoniem ASV dolāru lielāku honorāru nekā amerikānis Deontejs Vailders, vēsta ārzemju mediji. Abiem par cīņu atalgojums būs ievērojami lielāks, nekā nesen nopelnīja Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks.

Tiek ziņots, ka Fjūrija honorārs būs 30 miljoni ASV dolāru, bet Vailders saņems 20 miljonus.

Fjūrijs papildus saņems 60% no ieņēmumiem par televīzijas translāciju pārdošanu, bet Vailderam tiks 40% peļņas.

Bokseri dueli aizvadīs šo sestdien, 9. oktobrī, Lasvegasā (ASV). Viņi cīnīsies par Fjūrijam piederošo WBC pasaules čempiona jostu.

Šī viņiem būs jau trešā tikšanās ringā. 2018. gadā pirmais duelis noslēdzās neizšķirti, bet pērn Fjūrijs pārspēja Vailderu.

33 gadus vecais Fjūrijs karjerā izcīnījis 30 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis vienu neizšķirtu.

Vailders, kuram ir 35 gadi, izcīnījis 42 uzvaras (41 nokauts), kā arī piedzīvojis vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu.

Zīmīgi, ka Fjūrijs un Vailders saņems lielāku honorāru, nekā nesen nopelnīja brits Entonijs Džošua un ukrainis Oleksandrs Usiks, kuri cīnījās par WBA, IBF un WBO pasaules čempiona jostām.

Džošua garantētais honorārs bija 10 miljoni sterliņu mārciņas (apmēram 13,7 miljoni ASV dolāru), bet Usikam aptuveni 3 miljoni mārciņu (4,1 miljons dolāru).

Tiesa, abi vēl papildus nopelnīja no ieņēmumiem par televīzijas translāciju pārdošanas.

Iepriekš bija paredzēts gadsimta duelis starp Džošua un Fjūriju, kurā tiktu noskaidrots neapstrīdams pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā vairāk nekā pēc 20 gadu pārtraukuma. Tomēr šo dueli nācās atlikt, jo Fjūrijam līgums paredzēja trešo cīņu pret Vailderu.

Līdz šim pēdējo reizi smagsvaru kategorijā par "undisputed" jeb neapstrīdamu pasaules čempionu tika kronēts Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība.

Lūiss laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu smagsvaros. Vēlāk kritēriji tika papildināti, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, smagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituli, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu