Zauerlands: Briedis un Okolijs abi alkst dueļa (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs un Mairis Briedis
Lorenss Okolijs un Mairis Briedis Foto: Reuters/Scanpix/Edijs Pālens/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis un brits Lorenss Okolijs abi alkst savstarpēja dueļa, intervijā "Hackney Gazette" paudis promouteris Kalle Zauerlands.

Okolijs septembra beigās Londonā neatstāja nekādas cerības Melnkalnes bokserim Dilanam Prasovičam, kurš ringā krita jau trešajā raundā. Līdz ar to Lielbritānijas pārstāvis nosargāja WBO pasaules čempiona jostu.

Uzreiz pēc cīņas Okolijs pauda, ka viņš nākamo boksa maču vēlas pret IBF pasaules čempiona titula glabātāju Briedi, kuram 16. oktobrī "Arēnā Rīga" paredzēts duelis pret Kazahstānā dzimušo Vācijas pārstāvi Arturu Mannu.

Zauerlands, kurš pārstāv Briedi, ir apņēmies vienoties ar Okolija promouteri Ediju Hernu par cīņu Latvijas un Lielbritānijas bokseru starpā.

"Tā ir viena no lielām (jostu) apvienošanām. Briedis jau iepriekš ir to darījis, un viņš to vēlas," sacīja Zauerlands.

"Tā ir cīņa, ko daudzi cilvēki grib redzēt. Tā ir arī cīņa, ko vēlas gan Briedis, gan Okolijs. Līdz ar to man ar Ediju Hernu ir jāvienojas."

28 gadus vecais un aptuveni 1,96 metrus garais Okolijs karjerā ir nepārspēts, viņa kontā ir 17 uzvaras, turklāt 14 cīņas pabeigtas ar pretinieka nokautu.

"Mēs ar Ediju Hernu esam rīkojuši daudzas cīņas - lielas, lielas, lielas cīņas. Un šī būtu vēl viena tāda. Un šķiet, ka tā būtu pamatota arī no biznesa perspektīvas," uzskata Zauerlands.

Promouteris cer, ka cīņu pret Okoliju varēs noorganizēt kā nākamo pēc Brieža dueļa ar Mannu. Tomēr jāņem vērā fakts, ka IBF par titula obligāto pretendentu ir nozīmējusi austrālieti Džeiju Opetaiju.

Zauerlands intervijā arī neskopojās ar komplimentiem Okolija virzienā.

"Viņš ir apveltīts ar ļoti spēcīgu sitienu. Domāju, ka viņš ir lielisks čempions. Viņš ir lielisks Lielbritānijas sporta vēstnesis ar saviem sasniegumiem," domā promouteris.

"Jautājums ir - vai viņš var būt izcils čempions? Briedis ir izcils - trīskārtējs pasaules čempions, "The Ring" žurnāla jostas glabātājs, pasaules ranga pirmais numurs svara kategorijā, Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs un Muhameda Ali trofejas ieguvējs."

Zauerlands norādīja, ka Briedis alkst iegūt Okolija īpašumā esošo WBO pasaules čempiona jostu, kas viņam netika piešķirta pēc cīņas ar poli Kšištofu Glovacki.

"Briedis vēlas šo jostu savā kolekcijā. Viņš jutās apzagts pēc cīņas ar Kšištofu Glovacki."

36 gadus vecais Briedis karjerā izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu, 12 raundos pēc punktiem atzīstot ukraiņa Oleksandra Usika pārākumu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu