Pauers kļūst par pirmo drafta līderi 15 gadu laikā, kurš nevēlas uzreiz spēlēt NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ouens Pauers.
Ouens Pauers. Foto: AP/Scanpix

Kanādietis Ouens Pauers kļuvis par pirmo spēlētāju 15 gadu laikā, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā izraudzīts ar pirmo numuru, bet atteicies uzreiz spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā. 

Pauers atteicās no vairāku miljonu ASV dolāru vērta līguma ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" jau šajā sezonā, lai turpinātu spēlēt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā "Wolverines" no Mičiganas Universitātes.

Lai gan "Sabres" aizsargu izvēlējās ar pirmo numuru, kanādietis pieņēma neierastu lēmumu.

"Man vienkārši likās, ka to nevajag sasteigt," intervijā medijam "The Associated Press" sacīja Pauers.

Viņš kļuvis par pirmo NHL draftā visaugstāk izvēlēto spēlētāju kopš 2006.gada, kurš izvēlējies uzreiz neparakstīt līgumu pasaules hokeja mekā. Iepriekš to 2006.gadā izdarīja amerikānis Ēriks Džonsons, kuru izvēlējās Sentluisas "Blues".

Pauers gan nav vienīgais, kurš pieņēmis šādu lēmumu. Daudzi no NHL šī gada drafta pirmajā kārtā izvēlētajiem nolēmuši vēl vienu sezonu pavadīt savā koledžas komandā. 

Lietpratēji to skaidro ar pērno sezonu, kas Covid-19 pandēmijas ietekmē bija krietni saīsināta, studentiem nebija iespēju izbaudīt ierasto augstskolas pieredzi mācībās un brīvajā laikā.

Tas arī esot viens no iemesliem, kāpēc Pauers nolēmis vēl vismaz sezonu palikt Mičiganā. Viņš vēloties izbaudīt normālu studenta dzīvi.

Patiesībā pat pieci no drafta pirmajā desmitniekā izvēlētajiem šosezon paliks savās koledžas komandās, kas ir netipiski liels skaits.

18 gadus vecais Pauers pavasarī Rīgā pārstāvēja Kanādas izlasi Rīgā notikušajā pasaules čempionātā. Viņš desmit mačos veica trīs rezultatīvas piespēles, izcīnot zelta medaļu.

Iepriekšējā sezonā viņš 26 NCAA mačos izcēlās ar trīs vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients bija +18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu