"Blue Jackets" visu NHL sezonu godinās vārtsarga Kivlenieka piemiņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets" komanda visu Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu godinās aizvadītajā vasarā nelaimes gadījumā bojā gājušo latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, vēsta žurnālists Džefs Svoboda.

"Blue Jackets" sezonas pirmo spēli aizvadīs 15. oktobrī (sākums plkst. 2:00 naktī pēc Latvijas laika), savā laukumā uzņemot Arizonas "Coyotes". Gaidāms, ka pirms šī mača simboliskā ripas iemetienā piedalīsies Kivlenieka māte, patēvs, māsa un tante.

Tiks prezentēts Kivleniekam veltīts baneris ar numuru 80, kas rotās Kolumbusas komandas mājas spēļu arēnu "Nationwide Arena" visu 2021./22. gada sezonu. Visu sezonu numurs 80 būs arī uz "Blue Jackets" spēlētāju aizsargķiverēm.

"Blue Jackets" izveidotajā Kivlenieka piemiņas fondā saziedoti vairāk nekā 100 tūkstoši ASV dolāru. Fonds izveidots ar mērķi atbalstīt jaunatnes hokeju Kolumbusā un Latvijā.

Sezonas atklāšanas dienā visi iegūtie līdzekļi no labdarības pasākumiem, izsolēm un atribūtikas pārdošanas nonāks Kivlenieka piemiņas fondā. Izveidoti arī īpaši t-krekli un cepures par godu Kivi, kas bija Latvijas hokejista iesauka.

Kivlenieks gāja bojā 24 gadu vecumā, ciešot nelaimes gadījumā, ko izraisīja pirotehnikas lādiņš. Pavasarī viņš pārstāvēja Latvijas izlasi pasaules čempionātā, kas norisinājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu