Džeisons Kids izteicies par Porziņģa un Dončiča attiecībām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Kids (no kreisās), Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Džeisons Kids (no kreisās), Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris izteicies par komandas zvaigžņu Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča attiecībām, kuras iepriekšējā sezonā daudz tika apspriestas medijos. 

"Visi NBA līgā esam dzirdējuši, ka Porziņģa un Dončiča starpā pastāv rīvēšanās. Es teiktu, ka tās ir viltus ziņas," Ziemeļamerikas sporta medija ESPN pārraidē "First Take" apskatniekam Stīvenam A. Smitam sacīja Kids. "Domāju, ka viņi abi patiešām vēlas sacensties. Bija vairākas citas lietas, kuras viņi nepasniedza publiski."

Iepriekšējā sezonā Porziņģa un Dončiča starpā valdījusi spriedze un abu attiecības neesot bijušas labas. Latvijas basketbola zvaigzne pagājušās sezonas beigu daļā pat esot gribējis tikt aizmainīts uz citu komandu. 

"Domāju, ka viņu attiecības ir augstā līmenī," teica Kids. "Viņi ir spēlētāji, kuri grib sacensties un izcīnīt uzvaras. Man kā trenerim jānodrošina iespēja, lai viņi būtu veiksmīgi. Uzskatu, ka viņu attiecības ir lieliskas."

Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

2020./2021. gada sezonas izskaņā Porziņģim galvenā trenera Rika Kārlaila vadībā ievērojami mazinājās loma uzbrukumā. Viņš pārsvarā darbojās laukuma stūros un nebija vairs "Mavericks" otrā opcija uzbrukumu noslēgumos. Kritās arī Porziņģa statistikas rādītāji. 

"Nevēlos viņu [Porziņģi] ierobežot. Ticu, ka viņš var spēlēt zem groza, vidējā distancē, nevis tikai gaidīt no viņa trīspunktu metienus," norādīja Kids. "Negribu viņu ierobežot, vēlos redzēt viņu tādu, kāds viņš bija, kad spēlēja Ņujorkas "Knicks" komandā. Kristapam ir pietiekami daudz prasmju."

Naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) "Mavericks" komanda aizvadīs pirmssezonas otro pārbaudes spēli, savā laukumā tiekoties ar Losandželosas "Clippers". 

NBA regulārā sezona startēs 19. oktobrī, bet "Mavericks" čempionātā iesaistīsies 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu