Skeletonists Tretjakovs: Pekinas trase ir ļoti neparasta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš ir 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions, paudis, ka 2022. gada olimpisko spēļu skeletona, bobsleja un kamaniņu trase ir neparasta, taču interesanta.

Ārvalstu bobslejistiem un skeletonistiem no 7. līdz 24. oktobrim ir iespēja izmēģināt Pekinas olimpisko spēļu trasi. 

Tretjakovs aizvadījis trasē pirmos treniņus. 

"Pekinas trase ir ļoti neparasta un interesanta. Tā atšķiras no citām, un man ir grūti to ar kādu citu salīdzināt," aģentūrai TASS sacīja Tretjakovs. "Trase ir specifiska un ievērojami atšķiras no citām."

Pekinas trasi iemēģinās arī Martins Dukurs, kurš iepriekš intervijā TVNET pastāstīja, ka Ķīnas galvaspilsētā paredzētas intensīvas trīs nedēļas teju bez brīvdienām. 

"Trase ir salīdzinoši droša un mūsdienīga, kas visiem patīk. Infrastruktūra ir ļoti augstā līmenī, un ir jūtams, ka Ķīna šim olimpiskajam objektam nav taupījusi naudu," skaidroja Tretjakovs. "Trase sacensībām jau ir pilnībā gatava."

25. un 26. oktobrī Pekinas trasē notiks pirmās oficiālās sacensības. 

"Grūti kaut ko pateikt par trases ātruma īpašībām. Tagad ir tikai oktobris, temperatūra ir aptuveni 20 grādi pēc Celsija, tāpēc šādos laikapstākļos ir grūti sagatavot ātru ledu. Ātrums tagad nav liels," teica Tretjakovs. 

Olimpiskajās spēlēs skeletona sacensības vīriešiem paredzētas 10. un 11. februārī. Medaļniekus noskaidros četru braucienu summā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu