Lebrons Džeimss jaunās NBA sezonas ievadā būs ceturtais vecākais spēlētājs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2021./22. gada sezonas sākumā Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss būs ceturtais vecākais spēlētājs līgā, vēsta "NBC Sports Washington".

Udonis Haslems
Udonis Haslems Foto: Reuters/ScanPix

Vecākais šobrīd aktīvais NBA spēlētājs ir Udonis Haslems. 41 gadu vecais uzbrucējs visu karjeru kopš 2003. gada pārstāvējis Maiami "Heat" komandu, ar kuru trīs reizes izdevies triumfēt NBA čempionātā - 2006., 2012. un 2013. gadā.

Pēdējo piecu sezonu laikā Haslems laukumā devies ļoti reti - šajā nogrieznī tikai 45 spēlēs. Iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai vienā mačā. Neskatoties uz to, šovasar uzbrucējs pagarināja līgumu ar "Heat" uz vienu sezonu par aptuveni 2,6 miljoniem ASV dolāru.

Otrais vecākais spēlētājs gaidāmajā sezonā būs Andrē Iguodala. 37 gadus vecais ārējās līnijas spēlētājs iepriekšējās divas sezonas pavadīja "Heat" komandā, taču nu viņš atgriezies Goldensteitas "Warriors" vienībā.

"Warriors" sastāvā Iguodala kļuvis par NBA čempionu trīs reizes - 2015., 2017. un 2018. gadā. Pirmajā no trim reizēm viņu atzina arī par fināla MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. 

Pagājušajā sezonā NBA regulārajā čempionātā Iguodala piedalījās 63 mačos un vidēji guva 4,4 punktus.

Andrē Iguodala
Andrē Iguodala Foto: AP/Scanpix

Savukārt trešais vecākais spēlētājs būs 37 gadus vecais Karmelo Entonijs, kurš karjeras nogalē lūko pirmo reizi izcīnīt NBA čempiona gredzenu, tāpēc pievienojies "Lakers" komandai.

Iepriekšējā sezonā Portlendas "Trail Blazers" sastāvā NBA regulārajā čempionātā 69 spēlēs Entonijs vidēji guva 13,4 punktus, bet kopumā karjerā viņa rādītājs ir 23,0 punkti.

NBA vēsturē viens no labākajiem spēlētājiem un lielākajām zvaigznēm Lebrons Džeimss gaidāmajā sezonā būs ceturtais vecākais spēlētājs. Viņam 30. decembrī būs 37. dzimšanas diena.

Karmelo Entonijs un Lebrons Džeimss
Karmelo Entonijs un Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Džeimss ir četrkārtējs NBA čempions - 2012. un 2013. gadā ar "Heat", 2016. gadā ar Klīvlendas "Cavaliers", bet 2020. gadā ar "Lakers". Pagājušajā sezonā 45 mačos viņš vidēji guva 25,0 punktus.

Šobrīd Top 5 vecāko NBA spēlētāju sarakstu noslēdz Pols Milseps. 36 gadus vecais uzbrucējs pievienojies Bruklinas "Nets" komandai, cerībā kļūt par NBA čempionu.

Iepriekšējā sezonā Milseps piedalījās 56 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 9,0 punktiem.

NBA vēsturē vecākais spēlētājs ir Nets Haikijs (Nat Hickey), kurš 45 gadu vecumā aizvadīja divas spēles 1947./48. gada sezonā, vienlaikus būdams Providences "Steamrollers" komandas galvenais treneris.

Viņš atzīmējās ar diviem gūtiem punktiem no soda metiena līnijas, taču divos zaudējumos netrāpīja nevienu no sešiem metieniem no spēles. Kaut arī statistika ir pieticīga, Haikijs jau 73 gadus ir NBA rekordists.

Kevins Villiss (Kevin Willis) aizvadīja NBA čempionātā vairāk nekā 20 sezonas, kļūstot par otro vecāku spēlētāju līgas vēsturē - viņš laukumā izgāja 44 gadu vecumā. 

NBA regulārajā čempionātā Villiss aizvadīja 1424 spēles, vidēji guva 12,1 punktu un izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas. 2003. gadā ar Sanantonio "Spurs" viņš kļuva par NBA čempionu 40 gadu vecumā.

2021./22. gada NBA sezona sāksies 19. oktobrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu