Sevastova sestdien spēlēs pret Žabēru no Tunisijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova.
Anastasija Sevastova. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā šodien cīnīsies ar Onsu Žabēru no Tunisijas.

Spēle 4.laukumā plānota, kad Latvijā būs plkst.21.

Sevastovas, kura WTA rangā ieņem 65.pozīciju, pretiniece Žabēra pasaules rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar 12.numuru.

Līdzšinējās divās spēlēs, kas noritējušas līdzīgā cīņā, pa uzvarai svinējusi katra no pretiniecēm. 2017.gadā Čārlstonas turnīra astotdaļfinālā ASV Sevastova uzvarēja "laimīgo zaudētāju" ar 7-5, 7-6 (8:6), bet 2018.gada Maskavas turnīra pusfinālā tunisiete bija pārāka ar 6-3, 3-6, 6-3.

Indianvelsā Sevastova pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, pirmajā kārtā ceturtdien pārspējot pasaules ranga 123.raketi slovēnieti Polonu Hercogu ar 3-6, 6-2, 6-0.

Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Tokijas olimpisko spēļu turnīrā zaudēja pirmajā kārtā. Šosezon labākais rezultāts viņai ir bijis turnīrā Maiami, kur Latvijas tenisiste izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu. Tāpat ceturtdaļfināls tika sasniegts arī Adelaidas (Austrālija) un Īstbornas (Lielbritānija) "WTA 500" raudzes turnīros.

Tikmēr Žabēra aizvadītajā nedēļā bija viena seta attālumā no uzvaras savā otrajā WTA turnīrā, Čikāgas "WTA 500" sērijas sacensību finālā ar 6-3, 3-6, 0-6 piekāpjoties spānietei Garvinjei Mugurusai.

Pirmo titulu tunisiete izcīnīja jūnijā Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīrā, kas aizritēja uz zāles segumiem. Tāpat aprīlī viņa ar labiem panākumiem startēja divos pēc kārtas Čārlstonas turnīros ASV, vispirms "WTA 500" sērijas turnīrā tikdama līdz pusfinālam, bet nākamajā nedēļā "WTA 250" sērijas mačos iekļūdama finālā.

Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs Sevastovas pretiniece pārvarēja divas kārtas, Francijas atklātajā čempionātā tika līdz astotdaļfinālam, Vimbldonā - līdz ceturtdaļfinālam, bet "US Open" tika līdz trešajai kārtai.

Daudz spēlējošā Žabēra tikai trijos sezonas turnīros nav sasniegusi trešo kārtu, tai skaitā Tokijas olimpiskajās spēlēs, kur zaudēja pirmajā mačā. Viņa ar 44 uzvarām pirms turnīra Indianvelsā ir sezonas līdere šajā rādītājā, sacensībās ASV sakrājot jau 18 uzvaras.

Žabēras sezonas bilance ir 44-17, kamēr Sevastovai - 21-19.

2020.gadā Indianvelsas turnīrs Covid-19 dēļ netika rīkots, 2019.gadā Sevastova tika līdz trešajai kārtai, tur nespējot turpināt cīņu pret igaunieti Aneti Kontaveitu, bet sekmīgākais Latvijas tenisistei šajās sacensībās bija 2018.gads, kad astotdaļfinālā nācās zaudēt amerikānietei Venusai Viljamsai. Pavisam Sevastova Indianvelsā spēlējusi piecreiz.

Tunisiete Indianvelsā spēlējusi divreiz - 2015. un 2019.gadā, sacensības beidzot attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā.

Sevastova līdz šim uzvarējusi četros, bet Žabēra - vienā WTA vienspēļu turnīrā.

Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar divu mājinieču dueļa uzvarētāju - Danielu Rosu Kolinsu no ASV (25.), kura turnīrā izsēta ar 22.numuru, vai Lorenu Deivisu (97.).

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 29.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 24.numuru, pirmajā kārtā no spēlēm bija atbrīvota, bet otrajā ar 6-3, 6-0 pārspēja taivānieti Suveju Sje (96.).

2019.gada Indianvelsas turnīrā uzvarēja Bjanka Andresku no Kanādas.

Vīriešu sacensībās kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis.

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu