Par Latvijas čempioniem regbijā kļūst "Garkalne"/"Livonia" spēlētāji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas čempioni  regbijā  RFC "Garkalne/Livonia" priecājas par uzvaru.
Latvijas čempioni regbijā RFC "Garkalne/Livonia" priecājas par uzvaru. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Garkalne"/"Livonia" komanda Latvijas čempionāta finālā regbijā sestdien pieveica "Ķekava"/"Miesnieki" un atguva čempiones titulu, bet par bronzas medaļu īpašniekiem pēcspēles realizācijas sitienu izpildē kļuva Valmieras "Fēnikss" regbisti.

"Garkalne"/"Livonia" Baldones vidusskolas stadionā mačā par pirmo vietu ar 51:37 (29:15) pieveica iepriekšējā gada čempioni "Ķekava"/"Miesnieki", pēdējo deviņu gadu laikā trofeju izcīnot piekto reizi.

26 punktus uzvarētāju labā guva Donovans du Rands, kura kontā arī divi piezemējumi, pieci realizācijas sitieni un precīzs soda sitiens. Pa diviem piezemējumiem guva francūzis Klemāns Blerī un Vītars Bloškis, vienu - Arkādijs Remizovs.

Pretinieku rindās Artūrs Alainis divreiz piezemēja bumbu čempionu ieskaites laukumā, pa reizei to izdarīja Guntis Cirša, Agris Apkalns, Elmārs Šefanovskis un Markuss Bēmers, bet Aigars Šilo sakrāja septiņus punktus ar soda un realizācijas sitieniem.

Spēles sākumā uz "Garkalne"/"Livonia" septiņiem punktiem ar piezemējumu un realizācijas sitienu tādā pašā veidā atbildēja pretinieki - 7:7. Vēlāk ar soda sitieniem apmainījās du Rands un Šilo - 10:10.

Tā bija pēdējā reize mačā, kad rezultāts bija neizšķirts. Pēc tam nākamie čempioni atbildēja ar 19 punktu izrāvienu, panākot 29:10 pārsvaru. Arkādijs Remizovs, Vītars Bloškis un du Rands piezemēja bumbu pretinieku ieskaites laukumā, bet du Rands realizēja arī divus realizācijas sitienus no trim.

Agris Apkalns ar piezemējumu samazināja rezultāta starpību līdz 15:29, tā noslēdzoties pirmajam puslaikam.

Pēc pārtraukuma du Rands un Blerī vēl pa reizei piezemēja bumbu pretinieku ieskaites laukumā, bet du Rands abas reizes iesita realizācijas sitienu, būtībā izšķirot spēles uzvarētāju - 43:15.

Pēc diviem Alaiņa piezemējumiem un Šilo realizācijas sitiena "Ķekava"/"Miesnieki" pietuvojās līdz 27:43, taču kājas traumu guva Šilo.

Līdz mača beigām vēl vienu piezemējumu veica čempioni un divus - eksčempioni, taču uzvarēja "Garkalne"/"Livonia" spēlētāji - 51:37.

"Spēle bija smaga. Ar "miesniekiem" tādas ir visas spēles. Mēs diezgan daudz kļūdījāmies un tādā veidā devām iespējas pretiniekiem. Viņi tās arī izmantoja, tādēļ spraiga cīņa bija līdz pat spēles pēdējai minūtei," pēc mača sarunā ar Latvijas Regbija federācijas (LRF) preses dienestu teica fināla vērtīgākais spēlētājs "Garkalne"/"Livonia" komandā Bloškis.

"Mūsu rindās bija daudz traumētu spēlētāju, bet "Garkalne"/"Livonia" un īpaši tās ātrie spēlētāji pašreiz ir Eiropas līmeņa komanda. Līdz ar to mēs labi cīnījāmies. Tikai spēles beigās mēs uztaustījām savu spēli - spēlējām spēka spēli ar īsām piespēlēm. Tas deva rezultātu, un otrā puslaika beigās jau dominējām mēs," teica "Ķekava"/"Miesnieki" vērtīgākais spēlētājs finālā Toms Asejevs.

Mazajā finālā cīņā par bronzas medaļām Valmieras "Fēnikss" pievarēja "Eži"/"EK Sistēmas" vien pēc realizācijas sitienu apmaiņas pēc spēles laika beigām, uzvarot ar 48:42.

LRF preses dienests vēsta, ka spēles sākumā "Fēnikss" pieļāva vairākas kļūdas, piespēlējot uz priekšu, un "eži" ar cīņas spēlētāju palīdzību atklāja rezultātu, piezemējumu izdarot ceturtajam numuram Pēterim Luntam - 5:0.

Spēles pirmās 20 minūtes "Eži"/"EK Sistēmas" regbisti laukumā turpināja diktēt noteikumus, panākot 14:0 pēc Daiņa Turkina piezemējuma un Dāvja Akmeņkalna realizācijas sitiena.

Tikai 30.minūtē valmieriešiem izdevās tikt pie punktiem, kad neapturams bija Jānis Kreitūzis un realizācijas sitienu precīzi izpildīja Dāvis Bajārs - 7:14.

Pirmā puslaika noslēgumā "Fēnikss" veidoja bīstamu uzbrukumu viļņus pie pašas "ežu" realizācijas zonas. Aizsardzībā rupji nospēlēja Mareks Raups un nopelnīja sarkano kartiņu, kas nozīmēja noraidījumu līdz spēles beigām. Savukārt "Fēnikss" izmantoja vairākumu un pašā puslaika izskaņā guva vēl piecus punktus - 14:12 "Eži"/"EK Sistēmas" labā.

"Eži"/"EK Sistēmas" otro puslaiku iesāka aktīvi. Spēles 47. un 58.minūtē "ežu" regbisti veica trīs piezemējumus, no kuriem viens bija tehniskais piezemējums par pretinieka tīšu neatļautu kavēšanu ieskaites laukuma tuvumā, panākot jau 31:12.

Savukārt "Fēnikss" spēlētāji Mārtiņš Zvirbulis un Nauris Miglavs komandai nopelnīja divas dzeltenās kartiņas.

"Šī bija ļoti azartiska spēle un "uz emocijām" divas reizes arī iekritām un izlaidām no rokām spēles pavedienu. Tajos brīžos kļūdījāmies un ļāvām pretiniekam izmantot izdevības. Un tad nācās dzīties pakaļ," jau pēc spēles sarunā ar LRF preses dienestu teica Valmieras "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlicis nedaudz vairāk par desmit minūtēm, punktus valmieriešiem guva viens no komandas līderiem ar astoto numuru spēlējošais Adrians Lovkins un "sitējs" Dāvis Bajārs. Vēl pēc dažām minūtēm rezultatīvs bija valmieriešu desmitais numurs Arvis Pilenieks, un rezultāts vairs tikai 31:26 "ežu" labā, kad jāspēlē vien četras minūtes.

Abas komandas cīnījās pašaizliedzīgi, bet "Fēnikss" spēlētāji bija uz viļņa, un lielisks uzbrukums ar ātrajiem spēlētājiem ļāva pēdējā minūtē 11.numuram Edijam Vinteram izlīdzināt rezultātu - 31:31.

Šādā situācijā komandām bija jāspēlē divi papildlaiki pa desmit minūtēm.

Pirmajā pagarinājuma daļā aktīvāki bija "Eži"/"EK Sistēmas" spēlētāji, panākot 36:31.

Otrās daļas pirmajās minūtēs valmierieši spēja izlīdzināt rezultātu, kad cīņas spēlētājs Jānis Kaucis veica piezemējumu.

Atlikušajās spēles minūtēs iniciatīva piederēja "ežiem", bet "Fēnikss" pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā liedza pretiniekiem gūt uzvaras punktus - 36:36. Un tas nozīmēja, ka trešās vietas ieguvējs bija jānoskaidro pēcspēles dropsitienos - sitienos pa vārtiem no rokas.

Piecu pēcspēles sitienu sērijā pirmos divus sitienus abas komandas trāpīja vārtos, bet turpinājumā "Eži"/"EK Sistēmas" spēlētāji pieļāva divas kļūdas, kamēr valmierieši sita pa vārtiem bez kļūdām.

Līdz ar to aizraujošā cīņā uzvaru ar rezultātu 48:42 svinēja Valmieras "Fēnikss" un kļuva par trešās vietas ieguvējiem.

Pērn cīņā par trešo vietu pārāki bija "eži".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļas nogalē pusfinālā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā "Ķekava"/"Miesnieki" uzvarēja "Eži"/"EK Sistēmas" ar 31:17, bet "Garkalne"/"Livonia" izcīnīja vietu finālā, uzvarot Valmieras komandu "Fēnikss" ar 42:29.

2021.gada Latvijas čempionātā regbijā-15 startēja sešas komandas - "Garkalne"/"Livonia", "Ķekava"/"Miesnieki", Rāmavas "Lāči", Valmieras "Fēnikss", "Eži"/"EK Sistēmas" un "Jūrmala". Augustā vairāku spēlētāju savainojumu un Covid-19 dēļ no meistarsacīkstēm izstājās "Jūrmalas" klubs.

Iepriekšējās sezonas finālā "Miesnieki" ar 13:10 uzvarēja "Livonia" komandu. Kopš 1997.gada "Ķekava"/"Miesnieki" par valsts čempioniem kronēti jau 13 reizes, bet sestdienas pretinieki pēdējo astoņu gadu laikā tikuši pie četrām trofejām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu