Atrasts šķūnī un pārdots par brangu naudu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.lloydsauctions.com.au

Subaru Impreza WRC, ko deviņdesmito gadu vidū sacensībās izmantoja skotu autosportists Kolins Makrejs, izsolē Austrālijā pārdota par 360 tūkstošiem dolāru.

Stāsts par šo auto ir labs piemērs tam, ka ekspertu viedokļu iegūšana var atmaksāties. Proti, tumši zilā Impreza ir viena no 63 šā gadagājuma sacīkšu mašīnām, ko 90. gados izgatavoja britu Prodrive. Konkrēto eksemplāru 1996. gada sezonā izmantoja Kolins Makrejs, bet sezonas noslēgumā auto tika pārdots, raksta Drivetribe.com.

Foto: www.lloydsauctions.com.au

Automašīna nonāca Austrālijā, kur tās īpašniece bija nolēmusi noputējušo vēstures liecību, par kuru viņa īstas nojausmas nebija, pārdot. Viņa bija cerējusi provizoriski saņemt 10 000 - 15 000 dolāru, tomēr nolēma pakonsultēties pie automašīnu pazinējiem no International Classic Automobile Authentication & Rating System (ICAARS), kas viņas sākotnējās aplēses apstiprināja, iespējamo mašīnas vērtības koridoru nosakot 15 līdz 20 tūkstošu robežās.

Foto: www.lloydsauctions.com.au

Tomēr detalizētākā izmeklēšanā pusgada garumā atklājās, ka šī nav vis viena no daudzām tumši zilajām Impreza, kas kaut kad pagātnē ir piedalījusies rallija sacensībās, bet gan tieši tas auto, ar kuru 1996. gadā brauca Makrejs, un teorētiskā mašīnas vērtība var sasniegt pat miljonu dolāru.

Foto: www.lloydsauctions.com.au

Līdz miljonam Lloyd's Auctions izsole nenonāca un kā galvenais iemesls tiek minēts automobiļa bēdīgais tehniskais stāvoklis. Tas apmēram desmit gadus bija nostāvējis garāžā noputējis un putnu apķēzīts. Arī oriģinālā vizuālā noformējuma automobilim nebija. Mašīnai gan aizvien ir oriģinālais 2 litru bokserdzinējs un sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, taču šiem un citiem komponentiem noteikti nepieciešami vērā ņemami remonta ieguldījumi, lai spēkrats ne tikai izskatītos labi, bet arī brauktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu