HK "Rīga" piedzīvo zaudējumu MHL mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti
HK "Rīga" hokejisti Foto: www.hkr.lv

"Rīgas" komanda pirmdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā savā laukumā cieta zaudēju pret Jaroslavļas "Loko".

Rīdzinieki mājas spēlē "Arēnā Rīga" cieta neveiksmi ar 4:6 (1:1, 1:3, 2:2).

Pirmajā trešdaļā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, uz viesu "golu" jau 108 sekundes pēc mača sākuma 13.minūtē atbildēja Deniss Vilmans pēc Dāvja Orniņa un Ģirta Silkalna piespēlēm - 1:1.

Otrā trešdaļa sākās vēl sliktāk nekā pirmā. "Loko" 20 sekunžu laikā guva divus vārtus, 85 sekundes pēc perioda sākuma panākot 3:1 savā labā. Vēl pēc 58 sekundēm Patriks Zabusovs vienus vārtus atguva, bet 26.minūtē viesi panāca 4:2.

Trešās trešdaļas ievadā vārtus guva Rīgas hokejisti, 48 sekundes pēc trešdaļas sākuma pretuzbrukumā pēc Silkalna piespēles vārtus gūstot Klāvam Veinbergam - 3:4. Tomēr arī šoreiz Jaroslavļas hokejisti izcēlās perioda sākumā, gūstot vārtus 41 sekundi pēc Veinberga "gola" - 5:3 viesu labā.

48.minūtē Veinbergs pēc Rolana Vasiļjeva un Edvarda Bergmaņa piespēlēm vēlreiz pietuvojās līdz vienu vārtu deficītam, taču uzvaru viesiem 52.minūtē ar sologājienu mazākumā nodrošināja Maksims Maļcevs - 6:4.

Kārlis Mežsargs vārtos atvairīja 34 no 40 metieniem.

Viesu rindās trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Jaroslavs Ļihačovs.

Rīdzinieki ar 12 punktiem 16 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu grupā, kamēr pretinieki ar 25 punktiem 16 mačos ir otrajā vietā Rietumos.

Dienu iepriekš Rīdzinieki svinēja uzvaru ar 4:3, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Ceturtdien un piektdien Rīgas vienība aizvadīs spēles ar Čerepovecas "Almaz" komandu.

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pēc iepriekšējās MHL sezonas Latvijas komandā ir notikušas visai ievērojamas pārmaiņas. Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezušies galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri turpina strādāt Nikolajs Žurkovs. Komandas menedžera funkcijas turpina pildīt Juris Opuļskis.

Spēlētāju sastāvā no iepriekšējās sezonas pieteikumā ir palikuši 14 hokejisti, bet klāt nācis 21 jauns hokejists, līdz ar ko ir samazinājies komandas vidējais vecums. Pilnībā ir mainījusies vārtsargu līnija, bet arī aizsardzībā un uzbrukumā ir ievērojamas izmaiņas.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu konferencē, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu