Video ⟩ Kazakevičs: Mēs varējām cerēt uz kaut ko vairāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlase pirmdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā savā laukumā pret Turciju bija pelnījusi vismaz neizšķirtu rezultātu un vienu punktu turnīra tabulā, uzskata komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase pirmdien aizvadīja noslēdzošo mājas spēli 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, "Daugavas" stadionā Rīgā tiekoties ar Turciju. Nenosargājot vienu vārtu pārsvaru un izšķirošos vārtus ielaižot mača kompensācijas laikā, Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:0).

"Rezultāts vienmēr ir uz tablo, tāpēc tas vienmēr ir pelnīts. Ņemot vērā mūsu spēles kvalitāti un izveidotās iespējas, mēs varējām cerēt uz kaut ko vairāk. Gribu paslavēt komandu par sniegumu, kvalitāti un cīņassparu. Ir liela vilšanās sajūta, ka netikām pie punktiem, jo puiši ar savu sniegumu to bija pelnījuši. No spēles kvalitātes viedokļa man šis mačs komandas izpildījumā pat patika vairāk nekā pirmā apļa spēle Turcijā," pēc mača preses konferencē pauda Kazakevičs.

"Bija vairākas individuālās kļūdas. Katrā no vārtu zaudējumiem mēs varējām ar citādākām darbībām no tiem izvairīties. Te, protams, ir runa arī par spēlētāju pieredzi, kuru turki demonstrēja. No šādas spēles var paņemt daudz mācību stundas," izcēla treneris.

"Mums līdz spēles beigām arī pie neizšķirta rezultāta bija liela vēlēšanās uzbrukt un radīt iespējas, un tas man par komandas mentālo gatavību daudz pastāsta. Tas, ka līdz spēles beigām meklējām iespējas, ir labs signāls. Vairāk bija jāizspiež no standartsituācijām, kuru bija daudz."

"Deviņdesmit piektajā minūtē tādā spēlē uz saviem vārtiem saņemt 11 metru soda sitienu, protams, rada milzu sarūgtinājumu. Spēles izskaņa ir saistīta arī ar spēlētāju funkcionālo stāvokli, jo šī mums bija otrā spēle pēc kārtas pret augstākā līmeņa pretinieku, turklāt sastāvā, kā zinām, ir iztrūkumi. Ne visi spēlētāji, kas nāca laukumā uz maiņu, spēja ieiet tik sarežģītā spēlē," uzskata Kazakevičs.

"Šajās divās mājas spēlēs mēs cerējām uz kādu punktu, tāpēc ir vilšanās, tomēr satura ziņā, domāju, parādījām divas labas spēles īsā laikā. Paldies puišiem par izdarīto! Domāju, to redzēja arī līdzjutēji, kuri abos mačos līdz pat pēdējām sekundēm juta līdzi komandai, jo abās spēlēs mēs līdz pat pēdējam cīnījāmies par punktiem."

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs ar divām izbraukuma spēlēm novembrī pret Norvēģiju un Gibraltāru.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu