Točs: Sniegums Tokijā bija kā maizes zupa bez putukrējumiņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs
Edgars Točs Foto: Juris Lisovs/TVNET

Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnītā ceturtā vieta pārī ar Mārtiņu Pļaviņu bija kā maizes zupa bez putukrējuma garnējuma, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija" sacīja Edgars Točs.

Lai gan Pļaviņš/Točs Tokijā aizvadīja augstvērtīgāko turnīru kopējās sadarbības laikā, tomēr uzreiz pēc tam abi paziņoja, ka turpmāk kopā vairs nespēlēs.

Točs "Sporta studijā" pauda, ka sadarbībā ar Pļaviņu visproduktīvākais un pozitīvākais bija tieši pirmais gads.

"Vide būs jāmaina. Tā jau tiek mainīta. Dejot ar meiteni, kas ar tevi negrib dejot, nebūtu īsti pareizi. Rezultāti tajā svaigajā mīlestībā bija paši labākie. Tajā gadā [2018.gadā - aut.] mēs dabūjām trīs medaļas, kā arī bijām pasaules reitinga trijniekā. Pēdējos gados jau medaļu vairs nebija. Esmu priecīgs, ka kopā ar Mārtiņu vispār sākām to projektu.

Tokija bija kā maizes zupa, bet bez putukrējumiņa. Mūsu menedžeris Arnis Tunte teica, ka [starts olimpiskajās spēlēs] deva mums vēl vienu dzīvību. Vēl vienu iespēju pierādīt, ka mēs varam. Tagad jau citādos virknējumos, bet sapratām, ka varam tur būt," pauda Točs.

Bijušais Pļaviņa pārinieks pauda, ka olimpiskās spēles ir psiholoģisks pārbaudījums. Fiziski turnīrs neesot tik grūts. Viņš Tokijā sapratis, ka pats pieder šim līmenim.

"Man pašam būtu laba vēsma, ja blakus būtu kāds jaunietis. Tad uzreiz varētu ieguldīt nākotnē. Protams, ir arī risks. Sākumā mums ar Mārtiņu arī neviens neticēja. Izņemot tuvākos. Pirmais turnīrs - medaļa, otrais turnīrs - medaļa."

Toču trenēšot Atvars Vilde, bet viņa padomdevējs būs pieredzējušais Aigars Birzulis. Par fizisko sagatavotību gādās Ivars Ikstens. 

Šobrīd jau esot izveidota perspektīvo jauniešu grupa, ar kuru kopā Točs trenējas ikdienā. Kopā ar menedžeri un treneri tiekot vētīti potenciāli labākie kandidāti jaunā pārinieka vietai. Pagaidām gan steigas neesot.

Točs no 2013. līdz 2017. gadam spēlēja kopā ar Rihardu Finsteru, bet pēc tam apvienojās komandā ar Pļaviņu un uzvarēja pirmajā lielajā kopīgajā turnīrā, kas 2018. gada janvārī notika Hāgas hallē Nīderlandē.

Arī nākamajās divās sacensībās Pļaviņš/Točs nokļuva uz pjedestāla, turpinājumā joprojām sasniedza labus rezultātus un 2019. gada septembrī kvalificējās Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu