Brieža treneris Šiholajs: Katru reizi maksimumu no sevis nevaram prasīt (4)

Dmitrijs Šiholajs Foto: Jānis Škapars/TVNET
Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Maira Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs ir pārliecināts par sava audzēkņa uzvaru sestdien gaidāmajā cīņā "Arēnā Rīga" pret Arturu Mannu. Latvijas boksa zvaigzne ir teicamā fiziskajā kondīcijā, bet maksimumu no sevis, gatavojoties šai cīņai, nav izžmiedzis. 

"Cīņas nedēļa, paldies Dievam, pagājusi ļoti labi. Mairim ir atbilstošs svars, tādā ziņā viss ir pareizi izdarīts. Nav arī nekādu traumu un noskaņojums ir lielisks, arī tāpēc, ka cīņa notiks Rīgā," sarunā ar TVNET sacīja Šiholajs. "Ar prieku gaidām sestdienu."

Briedim tā būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma un pirmā savu līdzjutēju priekšā kopš 2019. gada jūnija, kad visai skandalozā cīņā "Arēnā Rīga" tika pieveikts polis Kšištofs Glovackis.

"Mairim nav arī nekādas mikrotraumu. Pat ja arī būtu, mēs neteiktu (smejas)," teica Šiholajs. "To nedrīkst darīt."

Viņš atklāja, ka pretinieks ir kārtīgi izpētīts un diezin vai kādi pārsteigumi gaidāmi. Cīņas favorīts ir Briedis, un tas ir neapšaubāmi. Par cīņu pret Kazahstānā dzimušo Vācijas pārstāvi Brieža komanda uzzināja pusotru mēnesi pirms pašas cīņas. Tāpat kā Manns un viņa pārstāvji. 

"Visas treniņnometnes laikā esam analizējuši pretinieku. Esam pielāgojuši taktiku un kombinācijas tieši viņa cīņas stilam," norādīja Šiholajs. "Mairis ir formā, komanda ir paveikusi visu nepieciešamo, lai viņš tāds būtu. Viņš arī ļoti labi jūtas. Mēs ejam uz priekšu."

Treniņnometnes laikā Briedim tika piemeklēti trīs sparinga partneri, no kuriem viens ir Latvijas bokseris Artūrs Gorlovs. 

Abi bokseri sestdien cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā. Kā nākamo pretendentu uz šo jostu IBF nozīmējusi austrālieti Džeiju Opetaiju.

"Līdz galam Briedis sevi nav izžmiedzis, uz to mēs neejam. Katru reizi maksimumu no sevis nevaram prasīt, jo priekšā vēl būs spēcīgi pretinieki. Esam izanalizējuši šo pretinieku un varam nedaudz pietaupīties. Jāatceras, ka Mairim ir 36 gadu," tā Šiholajs. 

Manns izteicās, ka pirmdien savu 31. dzimšanas dienu vēl nav atzīmējis, jo nopietni gatavojas cīņai. Viņš gan svinēšot pēc cīņas sestdien...

"Par Mairi esmu pārliecināts. Vienmēr esmu pārliecināts. Pat ja arī tiktu prognozēts iznākums 50:50, es būtu pārliecināts. Es viņu gatavoju un noskaņoju tā, lai mēs uzvarētu," sacīja Šiholajs. "Šī tomēr būs cīņa par čempiona jostu."

Arturs Manns
Arturs Manns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Savukārt Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", profesionālajā boksā ir kopš 2015. gada un šajā laikā 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Viņš gan neilgi pirms cīņas ar Briedi plānoja pamest profesionālo boksu un pievērsties tam amatieru līmenī. 

Briedis - Manns sestdien "Arēnas Rīga" ringā tiksies ap plkst. 23.00. Šajā nedēļā cilvēki biļetes uz cīņu iegādājas aktīvāk, nekā tas bija pāris nedēļas iepriekš. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu