Video ⟩ FIFA nosoda līdzjutēju radītās nekārtības Anglijā un Albānijā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nosodījusi fanu radītās nekārtības 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs Londonā un Tirānā.

Ungārijas futbola izlases līdzjutēji otrdien Vemblija stadionā Londonā iesaistījās sadursmēs ar policistiem, kas ieradās tribīnēs, lai aizturētu personu, kas izteica rasistiski aizskarošus apvainojumus apsargam.

Londonas policija notikušo raksturoja kā "nelielas nekārtības".

Savukārt Albānijas un Polijas spēle Tirānā uz laiku tika apturēta, kad līdzjutēji laukumā sāka mest pudeles pēc tam, kad vārtus Polijas izlases labā spēles 77.minūtē guva Karols Švinderskis.

"Lai lemtu par piemērotāko rīcību, FIFA pašlaik analizē ziņojumus par vakar vakarā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs notikušo," informēja organizācija.

Asociācijas izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka "FIFA stingri nosoda Anglijas un Ungārijas, kā arī Albānijas un Polijas spēļu laikā notikušo un vēlas uzsvērt, ka asociācijas pozīcija ir nemainīgi stingra un noteikta pret jebkāda veida vardarbību, kā arī jebkāda veida diskrimināciju vai aizskaršanu. FIFA ir ļoti skaidra pozīcija par pilnīgu neiecietību pret tādu pretīgu uzvedību futbolā".

Pēc 2.septembra spēles starp Angliju un Ungāriju Budapeštā FIFA noteica, ka Ungārijai divas spēles ir jāaizvada bez skatītāju klātbūtnes, jo līdzjutēji Anglijas spēlētājus Rahīmu Sterlingu un Džūdu Bellingemu pavadīja, izdvešot pērtiķiem raksturīgas skaņas.

Savukārt jūlijā Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) noteica Ungārijas izlasei liegumu nākamās divas spēles aizvadīt fanu piepildītā stadionā.

UEFA iepriekš sāka izmeklēšanu lietā, kas saistīta ar Ungārijas fanu darbībām grupu turnīra laikā Budapeštā un Minhenē. Līdzjutēji spēļu laikā izkāruši plakātus, kas diskriminē LGBTQ kopienas pārstāvjus, kā arī mēģinājuši skaļi attēlot pērtiķu kliedzienus, tādējādi paužot savu nostāju pret citu rasu pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu