Video ⟩ Mejeris met nekļūdīgi un kaldina "Parma" uzvaru Eiropas kausa spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien guva 18 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmajā spēlē, kaldinot Permas "Parma" uzvaru, bet citā mačā ar 15 punktiem atzīmējās Artūrs Strautiņš.

(Papildināts viss teksts.)

Krievijas klubs savā laukumā ar rezultātu 106:84 (27:22, 29:25, 27:18, 23:19) uzveica Čehijas vienību "Opava".

Mejeris spēlēja 22 minūtes un 30 sekundes, metot ar 100% precizitāti, jo grozā krita visi viņa pieci divpunktu metieni, kā arī abi tālmetieni un divi soda metieni. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, divreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju komandā (+25) un labāko efektivitātes koeficientu (27).

Mejeris bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet pretiniekiem 20 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Matīass Markusons.

Vēl C apakšgrupā spēlē Hertogenbosas "Heroes" un Lisabonas "Benfica" komandas.

Tikmēr Strautiņa pārstāvētā Itālijas vienība Redžo Emīlijas "UnaHotels" mājās ar 93:70 (22:18, 20:19, 33:20, 18:13) pieveica Izraēlas komandu Ganneras "Hapoel Gilboa Galil".

Strautiņš 26 minūtēs un 59 sekundēs realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un piecus no septiņiem "sodiņiem". Jūrmalnieka rēķinā bija arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, viena kļūda, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+17) un 14 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem ar 21 punktu rezultatīvākais bija Osvalds Olisevičs.

D grupā cīnīsies arī Saragosas "Casademont" un Saratovas "Avtodor".

Tāpat ar uzvaru turnīru sāka Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vienība "Kyiv", kas mājās ar 69:68 (22:19, 18:16, 12:12, 17:21) guva virsroku pār Sopotas "Trefl".

FIBA Eiropas kausā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra otro posmu sasniegs katras grupas divas labākās komandas.

FIBA Eiropas kauss ir ceturtā līmeņa turnīrs Vecajā kontinentā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu