Ostapenko: Daudzas tenisistes ir ļoti nogurušas, bet es tā nejūtos (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī Aļonai Ostapenko nācās izlaist sezonas noslēdzošo "Grand Slam" turnīru "US Open, sezonas izskaņā viņa ir teicamā fiziskā formā, kamēr daudzas vadošās tenisistes ir nogurušas, tā Latvijas pirmā rakete izteikusies WTA mājas lapā.

Ostapenko ceturtdien sasniedza prestižā Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālu. Ceturtdaļfināla mačā viņa ar 6-4, 4-6, 6-3 uzvarēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

Pirmo reizi karjerā 24 gadus vecā Ostapenko sasniegusi Indianvelsas turnīra pusfinālu, kurā viņai pretī stāsies ar 27. numuru izsētā Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka. 

"Ir ļoti patīkama sajūta, jo īpaši tāpēc, ka nevarēju piedalīties "US Open", kas man bija patiešām skumji. Es biju lieliskā formā," teica Ostapenko. "Šī man ir vēl viena lieliska iespēja, jo arī šis turnīrs ir nozīmīgs. Izbaudu to. Sezonā atlikuši vairs tikai daži turnīri. Centīšos tos izbaudīt, cik nu vien varu."

Ostapenko šosezon uzvarējusi 33 no 50 spēlēm.

2019. gadā Ostapenko Indianvelsā aizkļuva līdz trešajai kārtai. Latvijas tenisiste šajā turnīrā spēlē ceturto reizi pēc kārtas, iepriekšējās ne reizi nav pārvarējusi trešo kārtu.

"Ja godīgi, jūtos, ka varētu turpināt sezonu daudz ilgāk, bet nav atlikuši daudz turnīru. Lielākā daļa spēlētāju ir ļoti nogurušas, bet es tā nejūtos. Jūtos ļoti svaigi," sacīja Ostapenko. 

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko tikusi pie 390 WTA ranga punktiem un 335 000 ASV dolāru prēmijas. 

"Azarenka ir ļoti laba spēlētāja. Viņa ir čempione un, manuprāt, cīnītāja. Abas esam cīnītājas. Tai jābūt interesantai spēlei," par gaidāmo pusfināla maču izteicās Ostapenko. "Vairāk koncentrēšos savai spēlei. Nebūs viegli."

Sacensības Indianvelsā norisinās uz cietā seguma. Kopējais prēmiju fonds ir 8,1 miljons ASV dolāru. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu