Video ⟩ Ovečkins kļuvis par piekto visu laiku labāko vārtu guvēju NHL vēsturē (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins.
Aleksandrs Ovečkins. Foto: AP/Scanpix

Krievijas uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins trešdien kļuva par piekto visu laiku labāko vārtu guvēju Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, turpinot ceļu pretī Veina Grecka absolūtā rekorda labošanai.

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" komanda savā sezonas pirmajā mačā uz sava ledus tikās ar Ņujorkas "Rangers" komandu, uzvarot sāncenšus ar pārliecinošo 5:1 (1:0, 2:0, 2:1).

Krievu uzbrucējs šajā spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš šajā cīņā guva savus 731. un 732. vārtus NHL karjerā.

Ovečkins līgas labāko snaiperu sarakstā pakāpās uz piekto vietu, apsteidzot Detroitas "Red Wings", Losandželosas "Kings" un "Rangers" leģendu Marselu Dionu.

36 gadus vecais "Capitals" kapteinis tagad 1197 NHL regulārās sezonas mačos guvis 732 vārtus, to paveicot 17 sezonās. Dions karjeras laikā guva 731 vārtus 1348 spēlēs.

"Es zināju, ka tu mani apsteigsi. Zināju to jau tad, kad guvi 700.vārtus. Svarīgākais šajā visā gan ir cieņa. Tev ir īpaša šķautne. Tu esi izteikts vārtu guvējs. Tas ir apbrīnojami," video uzrunā Ovečkinam teica Dions.

Nākamais, kuru apsteigt visu laiku labāko snaiperu sarakstā, ir Brets Hals, kurš karjeras laikā guva 741 vārtus. Trešais ar 766 precīziem metieniem ir Jaromīrs Jāgrs, otrajā vietā ar 801 ripu ir Gordijs Hovs, bet līderis ar 894 precīziem metieniem ir Veins Greckis.

Interesanti, ka pēc spēles, kurā Ovečkins pakāpās uz piekto vietu snaiperu sarakstā, viņu televīzijas tiešraidē intervēja tieši līgas rekordists Greckis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu