Baško Ahilleja cīpslas plīsums, pagaidām neskaidra atgriešanās laukumā šosezon

Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunta Baško
Gunta Baško Foto: FIBA.com

Basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētāja Gunta Baško trešdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotās Eirolīgas mačā izbraukumā ieplēsusi Ahilleja cīpslu, tāpēc, visticamāk, būs spiesta izlaist vairākus mēnešus, TVNET pastāstīja komandas ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

"TTT Rīga" trešdien Eirolīgas pamatturnīra otrajā spēlē viesos ar rezultātu 41:72 (8:13, 11:12, 13:27, 9:20) piekāpās pagājušās sezonas vicečempionēm Salamankas "Perfumerias Avenida".

Baško savainojumu guva jau spēles pirmajā minūtē. Pirmās aplēses liecināja, ka spēlētāja varētu būt pārrāvusi Ahilleja cīpslu, bet pēc apskates "TTT Rīgas" kluba medpersonāls konstatēja, ka tā ieplēsta.

"Komandas ārsti apskatījās un konstatēja, ka cīpsla nav pārrauta, bet, visticamāk, ir plīsums. Jautājums, cik liels ir šis plīsums. To jau mēs noskaidrosim Rīgā. Ceram, ka situācija nebūs tik nopietna un Gunta mums vēl šosezon varēs palīdzēt," sarunā ar TVNET pastāstīja Štālbergs.

Viņš lēš, ka plīsuma gadījumā rehabilitācijas process aizņems divus vai pat trīs mēnešus. Ja Ahilleja cīpsla būtu pārrauta, tad Baško sezonu nevarētu turpināt.

Rīgas komandā ceturtdien dosies uz Madridi, bet no turienes ar avioreisu lidos uz Rīgu, Latvijā atgriežoties vēlu vakarā.

Vaicāts, vai jau tiek domāts par komandas sastāva papildināšanu, lai kompensētu Baško iztrūkumu, Štālbergs paskaidroja, ka pagaidām vēl pagājis pārāk īss laiks.

"Plānojam sanākt kopā ar kluba valdi un vērtēt budžeta iespējas. Ko varam vai nevaram. Situāciju grūtāku padara tas, ka savainojumu guvusi vietējā spēlētāja. Zinām, cik limitēts mums ir latviešu spēlētāju resurss. Ja mēģināsim šo caurumu sastāvā aizlāpīt, tad jāskatās ārzemnieču virzienā, bet mums jau četras ir komandā. Protams, šī ir neparedzēta situācija, tādas sportā gadās. Strādāsim un domāsim, kā to atrisināt."

Nākamo Eirolīgas spēli Rīgas vienība aizvadīs 21.oktobrī mājās pret Maskavas MBK. Rīdzinieces pagaidām divos mačos piekāpušās sāncensēm.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20. reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu