Video ⟩ Merzļikins: Negribēju apkaunot Matīsa numuru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins iesildīšanās laikā ar Matīsa Edmunda Kivlenieka uzvārdu uz krekla.
Elvis Merzļikins iesildīšanās laikā ar Matīsa Edmunda Kivlenieka uzvārdu uz krekla. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmajā spēlē bija uztraucies, jo vēlējās parādīt pēc iespējas labāku sniegumu, lai neapkaunotu drauga Matīsa Edmunda Kivlenieka 80.numuru.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piektdienas rītā pēc Latvijas laika mājās ar rezultātu 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) sakāva Arizonas "Coyotes".

Latvijas vārtsargs atvairīja 36 no 38 metieniem (94,7%), izpelnoties spēles otrās zvaigznes godu.

Šo maču Merzļikins aizvadīja ar 80.numuru uz krekla, pieminot nelaimes gadījumā bojā gājušo draugu un komandas biedru vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

"Šī man bija pati svarīgākā spēle. Protams, ka biju nedaudz uztraucies. Negribēju apkaunot Matīsa numuru pirmajā un vienīgajā spēlē, kad to valkāju. Bija grūts sākums, bet esmu laimīgs un lepns, ka psiholoģiski tiku ar to galā. Komanda man ļoti palīdzēja.

Zinājām, ka pretinieki uzreiz izdarīs lielu spiedienu, viņi ir ļoti ātra komanda. Visa komanda zināja, cik man šī spēle ir svarīga, tāpēc viņi mani ļoti atbalstīja," izteicās Merzļikins.

"Man netrīcēja kājas, man iekšēji trīcēja viss ķermenis. Ārēji to nevarēja redzēt, bet iekšā man viss griezās. To nevar kontrolēt, jo pārņem milzu emocijas. Kad redzēju Matīsa mazo māsu un visu ģimeni iznākam uz ledus, uzreiz kļuvu emocionāls. Iesildīšanās laikā man uz muguras bija Matīsa uzvārds. Tā bija dīvaina sajūta. Jutu, ka viņš ir kopā ar mani. Šo spēli atcerēšos visu mūžu. Pēc mača beigu signāla smējos, jo neko nesačakarēju. Nebija tik slikti."

Par mača labāko spēlētāju nosauca "Blue Jackets" dāņu uzbrucēju Oliveru Bjorkstrandu, kurš guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles (2+2).

Kanādiešu uzbrucējs Makss Domi uzvarētāju rindās izcēlās ar 1+2, bet ar 1+1 atzīmējās amerikāņu aizsargs Zeks Verenskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu