Notiks konference "Par godīgu un atbildīgu spēli"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: lff.lv

Nākamnedēļ, 19. oktobrī norisināsies pirmā konference "Par godīgu un atbildīgu spēli", kuras mērķis ir veicināt sabiedrībā diskusiju par jautājumiem kas saistās atbildīgu un drošu spēli laukumā un ārpus tā. Konferencē piedalīsies vairāki vietējie un starptautiskie eksperti, kuri uzstāsies ar prezentācijām un diskutēs par izaicinājumiem, kas saistīti ar godīgas un drošas spēles vides nodrošināšanu spēļu laukumā un biznesā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Lai gan īpaša uzmanība konferencē tiks veltīta šai problemātikai tieši caur futbola prizmu, aspekti un vadlīnijas, kas tiks apspriesti konferencē, ir attiecināmi arī uz citiem sporta veidiem. Prezentācijās un diskusijās tiks uzsvērti individuālo sportistu riski un izaicinājumi, jo nereti paši sportisti ir azartspēļu atkarības riska grupā.

Viens no konferences uzdevumiem ir iepazīstināt sportistus un sabiedrību ar rīkiem, kas palīdz pasargāt no nevēlamām sekām, kas saistītas ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un riskiem, kas saistīti ar spēļu rezultātu ietekmēšanu un godīgas spēles principu pārkāpšanu. Ar konferences norisi tās organizatori cer veicināt atvērtu un zināšanās balstītu diskusiju par spēles risku problemātiku un risinājumiem.

Starp konferences dalībniekiem būs arī tādi starptautiski eksperti, kā Jākobs Jonsons, kurš ir sertificēts psihologs un vairāk nekā 25 gadus pētījis sportistu korelāciju ar azartspēlēm. Jonsons savā prezentācijā runās par riska faktoriem sportistu vidū, kas varētu veicināt azartspēļu atkarības rašanos, un iepazīstinās ar veidiem, kā sevi un sporta sabiedrību no tādiem pasargāt. Tāpat konferencē piedalīsies Jespers Karbrinks, bijušais Zviedrijas monopolista "Svenska Spel" vadītājs un "MrGreen Malta" vadītājs. Jespera uzrunas galvenā tēma būs par to, kā sabalansēt atbildīgas spēles vides veidošanu, biznesa attīstību, nodokļu ieņēmumus un samazināt nelegālo sektoru.

"Jautājumos par negodprātīgu spēli visos iesaistīto līmeņos ir jābūt nulles tolerancei. Laukumā un ārpus tā vēlamies redzēt tikai godīgu un atbildīgu spēli. Mēs lieliski apzināmies problēmu un tās globālo mērogu visā pasaulē, tieši tāpēc mēs arī meklējam komunikācijas un likuma risinājumus, lai šo spēles sadaļu risinātu. Tikai diskusijās un sarunās tiek rasti vislabākie un efektīvākie risinājumi. Negodprātīgu spēļu apkarošanas pieredze daudzās valstīs liecina, ka ļoti efektīvs un nozīmīgs ir preventīvais darbs ar futbola spēlēs iesaistītajiem. Esmu maksimālists - ja redzu problēmas, darīšu visu iespējamo, lai situāciju vērstu par labu. Redzu, ka sadarbībā ar mūsu partneriem no 11.lv ejam pareizajā virzienā. Esmu pārliecināts, ka tas dos rezultātu," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Esam gandarīti par to, ka Latvijas kausa sezonai tuvojoties lielajam finālam, pateicoties 11.lv un LFF sadarbībai Atbildīgas un godīgas spēles vārdi izskanējuši nebijuši plaši. Ņemot vērā, cik plaši un sarežģīti šie temati ir, kā viena no iniciatīvām sadarbības ietvaros bija doma par šiem tematiem veltītas konferences organizēšanu. Vēlamies veicināt kā futbola, tā plašākas sabiedrības informētību par dažādiem tēmas aspektiem, jo tikai caur informētību mēs varam panākt progresu ceļā uz atbildīgu izklaidi un godīgu spēli laukumā. Konference būs nozīmīga ne tikai ar starptautisku ekspertu klātbūtni, bet, cerams, kalpos turpmāk kā placdarms izpratnes veicināšanai sabiedrībā ar priekšnoteikumiem godīgas un atbildīgas spēles vides nodrošināšanā," komentēja 11.lv valdes priekšsēdētājs Jānis Trēgers.

Lai piedalītos konferencē Hanzas peronā vai attālināti tiešsaistē, lūgums aizpildīt pieteikuma veidlapu.

Dalībai konferencē klātienē (tikai ar derīgu Covid-19 pārslimošanas/vakcinācijas sertifikātu) pieteikšanās līdz 16. oktobrim. Savukārt dalībai konferencē attālināti pieteikties iespējams līdz 16. oktobrim.

Ikvienam interesentam būs iespēja sekot konferencei un uzdot sev interesējošus jautājumus 11.lv Facebook lapā un Youtube kanālā, kā arī LFF Facebook kontā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu