Foto un video ⟩ Briedis nokautē Mannu un aizstāv IBF čempiona jostu (48)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja Vācijas pārstāvi Arturu Mannu, aizstāvot sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Uzvaru Briedis izcīnīja trešajā raundā ar tehnisko nokautu. 

Pirmajā raundā bokseri piekopa izlūkojošu boksu, bet turpinājumā izpaudās Brieža pārākums. Otrā raunda izskaņā ringa tiesnesis pēc latvieša sitiena Mannam atskaitīja nokdaunu.

Pēc līdzīga scenārija aizritēja trešais raunds, kurā Briedis vēlreiz spēcīgi trāpīja un tiesnesis otrreiz atskaitīja Vācijas pārstāvim nokdaunu, bet pēc nākamā nokdauna, kad Briedis izpildīja vēl vairākus spēcīgu sitienus un sitienu sērijas, Manns vairs cīņu neturpināja, Briedim pārliecinoši aizstāvot IBF jostu.

Uzreiz pēc cīņas ringa intervijā Briedis atzina, ka īsti nav izbaudījis cīņu, bet pateicās klātienē sanākušajiem līdzjutējiem par sniegto atbalstu.

Kā nākamo pretendentu uz šo jostu IBF nozīmējusi austrālieti Džeiju Opetaiju, ar kuru cīņa, iespējams, tiks aizvadīta jau nākamā gada sākumā.

Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", pirmdien atzīmēja savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015. gada un šajā laikā 19 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret nepārspēto ukraini Oleksandru Usiku, kurš pēdējās trīs cīņas aizvadījis smagsvaros.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu