Video ⟩ Vai Briedis aizvadīja karjeras pēdējo cīņu Latvijā? (5)

CopyDraugiem X Whatsapp

Mairis Briedis un promouteris Kalle Zauerlands pēc uzvaras cīņā pret Vācijas pārstāvi Arturu Mannu preses konferencē pieļāva, ka Latvijas bokserim šī tiešām varētu būt bijusi pēdējā cīņa dzimtenē.

Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja Mannu, aizstāvot sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

"Jūs paši redzējāt, kas notika arēnā. Kaut arī tā nebija pilna, šķita, ka tā ir pārpildīta. Biju sailgojies pēc šīm sajūtām. Paldies par atbalstu. Tas ir kaifs. Tā ir daļa no boksa, un tāpēc mēs to darām. Šādā veidā gribas apvienot šo mazo valsti - Latviju. Mēs šeit esam vienoti. Tas ir pats galvenais. Šajā brīdī mēs esam tik vienoti kā nekad. Tā tam arī ir jāpaliek," sacīja Briedis.

"Ilgi nebijām boksējuši. Protams, pieļāvām dažas tehniskas kļūdas. Ceru, ka jums patika cīņa. Cerams, ka pēc iespējas ātrāk būs nākamās cīņas, lai šīs kļūdas neatkārtotos," piebilda Latvijas bokseris.

"Paldies medijiem par darbu šajā nedēļā, paldies par jūsu atbalstu. Paldies Latvijai par atbalstu. Rīga ir fantastiska vieta, kur rīkot cīņas par spīti trakajai valdībai. Ko gan citu gaidīt no pirmā numura svara divīzijā? Sākumā varēja redzēt, ka Arturs Manns ir no labas boksa skolas. Redzēju, kā pirms dažām nedēļām Mairis sparingoja, un viņš izmantoja tos pašus sitienus arī šovakar. Mairis izpildīja trenera Dimas [Dmitrija Šiholaja] norādes un realizēja cīņas plānu. Kā jau teicu, viņš ir planētas labākais bokseris svara kategorijā. Rīkosim lielas cīņas nākamajā gadā," teica Zauerlands.

Briedis atzina, ka viņam nav būtiski, kurā svara kategorijā viņš turpinās karjeru un pret kādu pretinieku cīnīsies nākamajā cīņā.

"Tā ir promouteru lieta. Nav svarīgi, kurā svara kategorijā cīnīšos. Nav problēmu - kur un ar ko boksēt. Mēs sagatavosimies un parādīsim fantastisku boksu."

Pasākuma organizators Zauerlands norādīja, ka "Arēnā Rīga" klātienē cīņu vēroja aptuveni 5000 skatītāju. "Precīzāk zināsim pirmdien. Atkārtošos, šī ir ļoti laba vieta, kur rīkot cīņas. Fani šeit ir fantastiski."

IBF organizācija Briedim devusi norādes aizstāvēt pasaules čempiona jostu līdz 14. aprīlim pret titula obligāto pretendentu austrālieti Džeiju Opetaiju. Tomēr netiek izslēgta varbūtība, ka Briedis nākamo dueli aizvadīs pret Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pasaules čempionu Lorensu Okoliju no Lielbritānijas. Iepriekš Latvijas boksera pārstāvjiem bija pārrunas ar Polijas boksera Mihala Cešlaka komandu, taču tās bija nesekmīgas.

"Jūs redzat šo skaisto IBF jostu, kurai ir obligātais pretendents. Iepriekš trīs mēnešus veicām pārrunas ar Cešlaku, taču bija daudz problēmu. Obligātais pretendents ir Opetaija. Šī būtu lieliska cīņa. Šis ir lielisks izaicinājums, kas ir jāpieņem, Protams, ir jautājums par iespējamu jostu apvienošanu, un vai to var izdarīt pirms šīs cīņas. Un, protams, primāri šeit runa ir par Okoliju. Pārrunas notiek gan ar vienu, gan otru pretinieku. Jautājums, kurš no viņiem būs pirmais pretinieks," skaidroja Zauerlands.

Iespējams, Briedis savas karjeras pēdējo cīņu Latvijā jau ir aizvadījis.

"Man tas bija pārsteigums. Protams, ka negribētos, lai tas tā būtu. Kas notiek arēnā, tas nenotiek nekur citur. Mums ir jāiet uz priekšu, mēs nevaram stāvēt uz vietas. Skatīsimies. Tas nav atkarīgs no manis. Man ir jāsagatavojas cīņai, jāiziet ringā un jāparāda fantastisks bokss," pauda Briedis.

"Tiešām izskatās, ka nākotne ir ārzemēs," atzina Zauerlands,

kurš turpinājumā izplūda kritikā par Latvijā noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem, kas neļauj nodrošināt cīņas rīkošanai finansiālu pamatojumu.

"Pagaidām neesmu ieinteresēts šeit atgriezties. Mēs dosimies uz Lielbritāniju, Austrāliju un varbūt Vāciju. Pagaidām ar šo Latvijas valdību nav iespējams sadarboties," sacīja promouteris.

Zauerlands pauda dusmas, ka cilvēkiem no Londonas vakcinācija pret Covid-19 atzīta par nederīgu, lai ierastos Latvijā uz cīņu, jo Lielbritānija vairs nav Eiropas Savienībā. "Vai tas ir kāds 1. aprīļa joks?"

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret nepārspēto ukraini Oleksandru Usiku, kurš pēdējās trīs cīņas aizvadījis smagsvaros.

Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", pirmdien atzīmēja savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015. gada un šajā laikā 19 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu