Video ⟩ Balceram uzvara, Bļugeram zaudējums, Merzļikins rezervē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien ar mainīgām sekmēm spēles aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas.

Jau ziņots, ka Zemgus Girgensons guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, izpelnoties mača pirmās zvaigznes jeb labākā spēlētāja godu un palīdzot Bufalo "Sabres" turpināt uzvaru sēriju.

Tikmēr citā spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) izbraukumā pārspēja pagājušās sezonas finālisti Monreālas "Canadiens".

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 14 minūtes un 19 sekundes (0:13 skaitliskajā vairākumā un 1:20 mazākumā), izpildīja divus metienus, veica divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ar 1+2 jeb vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās šveiciešu uzbrucējs Timo Meiers un zviedru aizsargs Eriks Karlsons, bet divus vārtus guva zviedru uzbrucējs Jonatans Dalens.

"Sharks" kanādiešu vārtsargs Edins Hils atvairīja 21 pretinieku metienu.

24 gadus vecais Balcers šosezon divās spēlēs guvis vienus vārtus un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ar divām uzvarām divās spēlēs un četriem punktiem ieņem otro vietu aiz Edmontonas "Oilers", kas sezonas ievadā izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas un sakrājusi sešus punktus.

Citā mačā Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos piekāpās Dalasas "Stars".

Pirmajā periodā "Stars" vienību vadībā izvirzīja austriešu uzbrucējs Mihaels Rafls, bet otrajā trešdaļā neizšķirtu panāca amerikāņu aizsargs Džons Marino.

Pēcspēles metienu sērijā precīzi bija krievs Aleksandrs Radulovs un amerikānis Džo Pavelski, atnesot "Stars" komandai uzvaru.

Bļugers laukumā pavadīja 20 minūtes un 23 sekundes, izpildīja divus spēka paņēmienus un vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Metropolitēna divīzijā "Pengiuns" patlaban ir līdere ar četrās spēlēs sešiem izcīnītiem punktiem.

27 gadus vecais Bļugers šosezon četrās spēlēs guvis divus vārtus un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā izbraukumā pret Detroitas "Red Wings" ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:0, 1:4).

Viesu komandas vārtus sargāja soms Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 41 no 43 metieniem (95,3%) un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Spēles pēdējās divās minūtēs "Red Wings" divas reizes ieraidīja ripu tukšos vārtos, kad Korpisalo bija nomainījies pret laukuma spēlētāju.

"Blue Jackets" labā vienīgos vārtus guva kanādietis Būns Dženers.

Detroitas labā ar 1+1 izcēlās zviedrs Lukass Reimonds, amerikānis Edams Erne un krievs Vladislavs Namestņikovs. Vēl ar precīzu metienu atzīmējās kanādietis Tailers Bertuci.

"Blue Jackets" piedzīvoja pirmo zaudējumu trīs mačos. Kolumbusa ar četriem punktiem šobrīd atrodas sestajā pozīcijā Metropolitēna divīzijā.

Sezonas pirmajās divās spēlēs "Blue Jackets" uzvarēja ar 27 gadus veco Merzļikinu vārtos, kurš šosezon vidēji ielaidis 1,48 ripas un atvairījis 94,8% metienu (55 no 58).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu