Video ⟩ Freimaņa rezultativitāte neglābj komandu no zaudējuma Čempionu līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis.
Rolands Freimanis. Foto: FIBA.com

Rolands Freimanis otrdien guva 16 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonas otrajā spēlē, bet neglāba "Ņižņij Novgorod" no zaudējuma.

Ņižņijnovgorodas basketbolisti viesos ar rezultātu 75:89 (26:12, 13:28, 13:23, 23:26) piekāpās Dižonas JDA vienībai.

Freimanis spēlēja 35 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, trīs no astoņiem "trejačiem" un savu vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva piecas kļūdas, bloķēja vienu metienu, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-8) un desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Latviešu basketbolists bija rezultatīvākais zaudētāju rindās, bet pretiniekiem 20 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Rašārds Kellijs.

C apakšgrupā pa vienai uzvarai ir vienu spēli aizvadījušajām Malagas "Unicaja" un "Lavrio" komandām, kā arī divas cīņas nospēlējušajai JDA. "Ņižņij Novgorod" ar diviem zaudējumiem noenkurojusies ceturtajā vietā.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu