Kids dalās ar iepriecinošu vēsti par Porziņģa veselību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Kids, Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Džeisons Kids, Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids dalījies ar iepriecinošu vēsti par Kristapa Porziņģa fizisko kondīciju. 

"Mavericks" sezonas pirmo maču aizvadīs viesos pret Atlantas "Hawks" (sākums plkst. 2:30 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika).

Kids intervijā kluba mājaslapā norādījis, ka viņš ar Porziņģi nav runājis par "load management" jeb atpūtas došanu atsevišķās sezonas spēlēs.

26 gadus vecais Porziņģis karjerā aizvadījis sešas NBA sezonas, no kurām viņš vienu izlaida pilnībā traumas dēļ, bet gandrīz visas pārējās bija nepilnas ar lielu izlaisto spēļu skaitu.

"Mēs par to nerunājām visu treniņnometni. Tas ne reizi netika piesaukts. Viņš jūtas lieliski," sacīja Kids.

"Mavericks" treneris gan atzina, ka mūsdienās ir ierasta prakse dot spēlētājiem atpūtu, lai mazinātu risku iedzīvoties savainojumos. Viņš apzinās, ka Porziņģim noteikti būs vajadzīgi atelpas brīži, taču tie varbūt būs retāk nekā iepriekš.

"Domāju, ka svarīgi ir turēt roku uz pulsa - novērot, kā viņš jūtas un kā mēs varam viņu uzturēt mundru un veselu. Droši vien būs spēles, kurās viņam vajadzēs atpūsties. Tas ir dabīgi mūsdienās." 

Porziņģim aizvadītā vasara bija pirmā "Mavericks" sastāvā, kad viņam nebija jādziedē traumas, tāpēc kluba vadība cer, ka gaidāmajā sezonā Latvijas basketbolists spēlēs teicami.

Pirmssezonas pārbaudes spēlēs "Mavericks" izcīnīja četras uzvaras četros mačos. Porziņģis piedalījās trijos no četriem mačiem, vidēji laukumā pavadīja 19,3 minūtes, guva 13,0 punktus, izcīnīja 6,0 atlēkušās bumbas, veica 3,0 rezultatīvas piespēles, bloķēja 1,7 metienus un pārtvēra 1,3 bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu