NBA zvaigzne Embīds: Es neesmu Simonsa auklīte

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bens Simonss un Džoels Embīds
Bens Simonss un Džoels Embīds Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne un Filadelfijas "76ers" vienības līderis Džoels Embīds sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem uzsvēris, ka viņam nav jāauklējas ar komandas biedru Benu Simonsu, kurš pēdējā laikā izturējies neprofesionāli.

Simonss izlaida sagatavošanās posmu sezonai un netikās ar "76ers" kluba vadību, liekot noprast, ka viņš vēlas maiņas darījumā pārcelties uz citu komandu.

"76ers" komandas galvenais treneris Doks Riverss otrdien izraidīja Simonsu no treniņa, jo basketbolists bija atteicies pildīt norādes.

Simonss nepiedalījās četrās pirmssezonas pārbaudes spēlēs, līdz ar to "76ers" piespriedusi 1,4 miljonu ASV dolāru sodu (360 tūkstošus par katru maču).

"Es cenšos uzvarēt," sacīja Embīds. "Lai uzvarētu, ir jāveido attiecības ar komandas biedriem. Un man ir attiecības ar visiem komandas biedriem. Taču mans darbs nav auklēties ar kādu."

Embīds uzsvēra, ka kluba vadībai ir jāatrisina nesaskaņas ar Simonsu, nevis pašiem spēlētājiem.

"Mums maksā par sniegumu laukumā, lai mēs spēlējam centīgi un izcīnām uzvaras. Mums nemaksā par kāda auklēšanu. Tas nav mūsu darbs, un domāju, ka mani komandas biedri uzskata tāpat."

"76ers" galvenais treneris Riverss uzskata, ka Simonss pagaidām nevēlas būt kopā ar Filadelfijas komandu.

"Domāju, ka šodien ne. Mēs viņam teicām, lai viņš dodas mājās. Bet es ceru, ka kaut kad viņš mainīs domas."

"76ers" sezonas pirmo spēli aizvadīs trešdien pret Ņūorleānas "Pelicans". Simonss uz šo spēli ir diskvalificēts, tāpēc zaudēs vēl aptuveni 227 tūkstošus ASV dolāru no savas algas.

25 gadus vecā Simonsa alga šosezon paredzēta 33 miljonu dolāru apmērā. 

Iepriekšējā sezonā NBA regulārajā čempionātā 58 mačos Simonss vidēji guva 14,3 punktus, veica 6,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas.

"76ers" līderis 27 gadus vecais Embīds piedalījās 51 spēlē, vidēji guva 28,5 punktus un izcīnīja 10,6 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu